Prajitura cu nuca si ness

de Isabela Spataru

Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 150 g nuci prajite si macinate (eu am avut nuca gata macinata si nu a fost prajita, voi sa puneti cu nuca prajita, ii da un gust super), 2 linguri faina, 1 lingurita praf copt, vanilie.

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia.Se adauga galbenusurile
Se ameste bine.Se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Dupa care nuca macinata. Se amesteca cu grija.

Cam asa arata compozitia 🙂

Se unge o tava, se toarna compozitia si se da la cuptor pana se face.

Blatul scos de la cuptor.Se lasa blatul la racit si dupa se taie in doua pe orizontala.

Intre timp preparam crema:Unt pachet de unt, la temperatura camerei, se freaca pana devine spuma cu 200 g zahar farin.Dupa care se adauga 2 oua, se amesteca bine.

Doua lingurite de ness

Si 150 g de nuca prajita si macinata. Totul se amesteca bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Crema rezultata
Peste prima foie de blat se intinde crema si se pune cea de-a doua foie de blat.

Din cacao, apa si zahar preparam o glazura cu care ungem prajitura
Sectiune

Am servit o felie la o ceasca de cafea, a fost DELICIOASA.

Related Posts

10 comentarii

corina ianuarie 7, 2010 - 5:11 pm

Buna,
ma numar printre cei mai noi abonati ai tai. Am si facut (si culmea! mi-a iesit)doua din salatele tale. Nu m-am aruncat la complicatii ca nu sint prea indeminatica,dar ma tratez.:D
Prajitura asta mi-o doream de mult,dar cea la care am mincat-o schimba vorba de cite ori ii ceream reteta.
O fac simbata si o sa-i duc o bucatica.Sa „moara” de necaz.

Răspuns
Anonymous ianuarie 5, 2010 - 5:15 pm

buna Isa. cand am citit reteta aceasta mi s-a parut incredibil de gustoasa, insa cand am facut o nu mi s-a mai parut deloc gustoasa. Blatul iese foarte bun. Insa crema… este EXTREM DE GRETOASA.. am respectat intocmai instructiunile, ma rog, nici nu i mare greutate, dar am luat o gura si mi s-a cam aplecat. Cred si eu la un pachet de unt.. nepreparat, ne nimic… nu se poate manca crema asta absolut deloc. Dar macar am mancat blatul acela care e bun.

Răspuns
daniela septembrie 18, 2009 - 12:46 pm

foarte bune prajitura, felicitari pentru reteta.

Răspuns
ana mai 21, 2009 - 2:06 pm

buna isabela iti urmaresc blogul imi plac tare mult retetele tale si fac si eu ce pot. Dar am aceeasi nelamurire ca cineva de mai sus. Cat lasam blatul la cuptor si cum facem glazura din cacao, apa si zahar? te pup

Răspuns
Simona februarie 1, 2009 - 2:48 pm

Am incercat si eu prajitura,dar nu mi-a crescut deloc blatul, si ca prin urmare, nu l-am putut taia pe jumatate. Care sa fie cauza?

Răspuns
Laura decembrie 20, 2008 - 4:44 pm

Ah,ce dor mi-era de prajitura asta! Isabela, iti multumesc din suflet ca ai postat-o 🙂 O voi face si eu de Craciun, numai ca am cateva nelamuriri: poti sa imi spui, te rog, cat sa o las la cuptor? Si inca un lucru, daca poti sa imi explici mai detaliat cum ai facut glazura aceea (cat zahar, cata cacao). Iti multumesc mult!

Răspuns
Isabela septembrie 3, 2007 - 8:34 pm

:)) OK

Răspuns
Isabela septembrie 3, 2007 - 8:33 pm

Adar ma bucur mult ca iti plac retetele mele, creste inima in mine cand imi zici 😀
Nuca am macinat-o la masina aceea veche si antica de la mamaia mea.
Te pup

Răspuns
Isabela septembrie 3, 2007 - 9:34 am

Albinuzza e foarte buna prajitura incearc-o si mai mult ca sigur ca o sa-ti placa.
Pupik.

Răspuns
Albinuzza septembrie 3, 2007 - 5:44 am

Cautam de ceva vreme reteta asta.Am mancat cu ani in urma si imi place mult!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.