Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 150 g nuci prajite si macinate (eu am avut nuca gata macinata si nu a fost prajita, voi sa puneti cu nuca prajita, ii da un gust super), 2 linguri faina, 1 lingurita praf copt, vanilie.
Dupa care nuca macinata. Se amesteca cu grija.
Cam asa arata compozitia 🙂
Se unge o tava, se toarna compozitia si se da la cuptor pana se face.
Intre timp preparam crema:Unt pachet de unt, la temperatura camerei, se freaca pana devine spuma cu 200 g zahar farin.Dupa care se adauga 2 oua, se amesteca bine.
Doua lingurite de ness
Si 150 g de nuca prajita si macinata. Totul se amesteca bine cu mixerul pana devine o crema spumoasa.
Crema rezultata
Peste prima foie de blat se intinde crema si se pune cea de-a doua foie de blat.
Din cacao, apa si zahar preparam o glazura cu care ungem prajitura
Sectiune
10 comentarii
Buna,
ma numar printre cei mai noi abonati ai tai. Am si facut (si culmea! mi-a iesit)doua din salatele tale. Nu m-am aruncat la complicatii ca nu sint prea indeminatica,dar ma tratez.:D
Prajitura asta mi-o doream de mult,dar cea la care am mincat-o schimba vorba de cite ori ii ceream reteta.
O fac simbata si o sa-i duc o bucatica.Sa „moara” de necaz.
buna Isa. cand am citit reteta aceasta mi s-a parut incredibil de gustoasa, insa cand am facut o nu mi s-a mai parut deloc gustoasa. Blatul iese foarte bun. Insa crema… este EXTREM DE GRETOASA.. am respectat intocmai instructiunile, ma rog, nici nu i mare greutate, dar am luat o gura si mi s-a cam aplecat. Cred si eu la un pachet de unt.. nepreparat, ne nimic… nu se poate manca crema asta absolut deloc. Dar macar am mancat blatul acela care e bun.
foarte bune prajitura, felicitari pentru reteta.
buna isabela iti urmaresc blogul imi plac tare mult retetele tale si fac si eu ce pot. Dar am aceeasi nelamurire ca cineva de mai sus. Cat lasam blatul la cuptor si cum facem glazura din cacao, apa si zahar? te pup
Am incercat si eu prajitura,dar nu mi-a crescut deloc blatul, si ca prin urmare, nu l-am putut taia pe jumatate. Care sa fie cauza?
Ah,ce dor mi-era de prajitura asta! Isabela, iti multumesc din suflet ca ai postat-o 🙂 O voi face si eu de Craciun, numai ca am cateva nelamuriri: poti sa imi spui, te rog, cat sa o las la cuptor? Si inca un lucru, daca poti sa imi explici mai detaliat cum ai facut glazura aceea (cat zahar, cata cacao). Iti multumesc mult!
:)) OK
Adar ma bucur mult ca iti plac retetele mele, creste inima in mine cand imi zici 😀
Nuca am macinat-o la masina aceea veche si antica de la mamaia mea.
Te pup
Albinuzza e foarte buna prajitura incearc-o si mai mult ca sigur ca o sa-ti placa.
Pupik.
Cautam de ceva vreme reteta asta.Am mancat cu ani in urma si imi place mult!