1,K
Pt blat: 2 oua, 2 linguri apa fierbinte, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 lingurita praf de copt.
Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o forma de 26 de cm.
Si o dam la cuptor, la temp de 180 grade Celsius, pt 25 de minute.
Dupa ce se coace, se lasa la racit.Cam asa mi-a iesit mie blatul .
Pt crema avem nevoie de: 400 g iaurt de capsuni, 200 ml frisca lichida, 2 pliculete gelatina.Mai avem nevoie de 500 g capsuni si un plic de gelatina transparenta, astea sunt pt decor.
Amestecam iaurtul cu gelatina inmuiata, apoi adaugam frisca batuta.Dam crema pt 30 de minute la rece.
Intre timp taiem cubulete capsunile.
Si acum asamblam prajitura.Pe blatul racit intindem crema.
Adaugam capsunile taiate cubulete
Am pregatit glazura, cum scria pe plic, eu am pus in loc de apa suc de portocale.Si o turnam peste capsuniSi gata de bagat la rece pt 2 ore.
Bineinteles ca nu am mai asteptat atat, Alin nu mai putea , si am taiat-o.Inca nu se inchegase bine glazura. E super buna, fina, putin acrisoara de la capsuni si superrrr aromata. Cu siguranata o sa o mai fac, ca deabia a inceput sezonul capsunilor.
Si sectiuni 😛
Si varianta cu fructe congelate. Am pus fructe de padure si capsuni congelate.
Am inducit putin frisca cu zahar si vanilina. Am amestecat cu iaurtul, fructele congelate si gelatina inmuiata.
Am turnat peste blat si la rece.
Pe deasupra am naclait :p cu sirop de capsuni
Buna rau si foarte racoritoare 😛
13 comentarii
am facut si eu prajitura si a iesit super, asa ca am incercat iar numai ca am schimbat cate ceva: in loc de capsuni am pus ananas si nu am mai facut acel sirop care se toarna deasupra fructelor. Am procedat in felul urmator: am pus in tava folie de plastic, am aranjat fructele pe fundul tavii, am pus apoi crema peste care am pus blatul. Am turnat peste blat cateva linguri de sirop de ananas, am invelit totul in folie si l-am bagat la rece. Dupa cateva ore l-am scos, am rasturnat tava pe un platou, am dat folia la o parte si gata de mancat. E super…incercati!
da
Bain-marie inseamna pe aburi
hey isabela dc nu ne mai raspunzi la comentarii??????? te rog sa ne raspunzi asha ca ash vrea sa ne raspunzi la intrebarile de mai sus ca altfel nu potem face praji…te rog
scz dar ce inseamna bain mere????? vreau sa jtiu si te rog isabela spunemi si mie asha cum ai facut tu gelatina cu suc te rooooooooooog…si de care suc ai pus??????
cum adica ,, amestecam iaurtul cu GELATINA INMUIATA”???? cum gelatina inmuiata ca vreau so fac si nu inteleg 😀 te rog sami raspunzi
isabela scuze de ,,nepriceperea”mea dar c inseamna bain mere??? sami zici plzzz 😀
Wow deci a iesit o big praji :)))
Este o prajitura foarte buna si rapida. Am facut totul la dublu ca sa ajunga la trei familii. Blatul este excelent. Poate fi folosit la nevoie cu orice crema, budinca, etc
Irina nu punea ata apa cat scriu aia pe plic, 3-4 linguri de apa e deajuns, amesteci cu geletina intr-un ibricel, lasi 10 minute pana se umfla gelatina pe urma o inmoi pe bain marie si o pui calduta in crema, amesteci bine. Asa fac eu.
Dar sa stii ca gelatina foite e cea mai buna si de preferinta straina, la fel procedezi si cu ea.
Imi pare rau ca nu ti-a reusit prajitura, mai incearc-o odata ca e super buna 😛
Te pup
isabela … nu ma prea pricep la gelatina si am respectat instructiunile de pe ambalaj, adica 0.5 l apa la un plic si nu mi s-a intarit crema! tu cam cata apa ai pus? tare mi-ar fi placut sa imi iasa ca mi-a placut mult reteta ta!
mersi mult!
Irina
Ma bucur 🙂
una dintre cele mai bune prajituri pe kre le’am facut pana aqm
foarte buna reteta ! :):):):P:P:P
racoritoare gustoasa si foatre fina…