Placinta cu cioco si meringue

de Isabela Spataru
Recipe by LISA MAGIC

Blatul:

  • 225 gr de graham crackers(sau biscuiti)
  • 56 gr de unt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 600 ml lapte
  • 100 gr ciocolata menaj topita

Meringue:

  • 3 albusuri
  • 100 gr zahr
  • 1/4 lingurita esenta vanilie

Biscutii se sfarama bine si se amesteca cu untul topit.
Se poate adauga si putin ness. Se preseaza blatul in forma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul.
Adaugam laptele fiert peste si amestecam.
Adaugam si ciocolata topita, amestecam, punem pe foc si lasam pana se ingroasa.
Turnam crema peste blat.
Batem albusurile pentru merengue si turnam peste crema.
Dam la cuptor pentru 30 de minute pana capata o culoare frumoasa albusurile.
Cam asa mi-a iesit mie.

O sectiune hot, ca n-am mai avut rabdare.
E demential de buna, cu siguranta se mai face 🙂 😛


Related Posts

4 comentarii

Anonymous aprilie 3, 2009 - 2:28 am

Exista vreo posibilitate de a face bezeaua crocanta si in interior ? Daca da, poti sa-mi spui cum ?

Răspuns
ISABELA aprilie 2, 2009 - 8:51 am

In interior este moale si pe deasupra crocanta.

Răspuns
Anonymous martie 31, 2009 - 11:38 pm

La aceasta tarta, bezeaua este crocanta in interior, sau nu ? Multumesc !

Răspuns
Anonymous martie 31, 2009 - 11:37 pm

La tarta asta, bezeaua este crocanta in interior, sau nu ? Multumesc !

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.