1,3K
Si iata ca a mai trecut un an de cand scriu cu drag si spor pe blogul meu dulce :P. S-au facut 3 ani de cand am postat prima reteta si de atunci au tot venit :).
Va multumesc tuturor ca m-ati vizitat, ca ati comentat la retetele mele si mai ales ca le-ati incercat :). Sa ne vedem sanatosi si voiosi peste una si poate pana atunci o sa mai schimb una alta pe la blog sau cine stie poate vin cu un proiect nou si frumos.
Va pup pe toti si sper sa fiti alaturi de mine si in continuare!
Va multumesc tuturor ca m-ati vizitat, ca ati comentat la retetele mele si mai ales ca le-ati incercat :). Sa ne vedem sanatosi si voiosi peste una si poate pana atunci o sa mai schimb una alta pe la blog sau cine stie poate vin cu un proiect nou si frumos.
Va pup pe toti si sper sa fiti alaturi de mine si in continuare!
Si cum nu puteam sa las asemenea „eveniment” nesarbatorit, am incropit repede ceva dulce. Tiramisu de capsuni, asa m-am hotarat sa-l numesc, deoarece contine savoiarsi, mascarpone siiii…. of course capsuni :P. Este delicios si se prepara foarte repede. Sper sa-l incercati si voi!
Pentru 6 persoane :: Rapid :: Dificultate redusa :: Preparare 20 minute :: La rece 2-3 ore
Ingrediente:
– 200 g savoiardi
– 250 g mascarpone
– 200 g ciocolata alba
– 30 g zahar alb fin
– 2 linguri nuca de cocos + inca ceva pentru decor
– 2-3 linguri de lapte, optional
– vanilie
– 500 g capsuni
– suc de visine sau de ananas
Ingrediente:
– 200 g savoiardi
– 250 g mascarpone
– 200 g ciocolata alba
– 30 g zahar alb fin
– 2 linguri nuca de cocos + inca ceva pentru decor
– 2-3 linguri de lapte, optional
– vanilie
– 500 g capsuni
– suc de visine sau de ananas
Preparare: crema este un deliciu si ia sa vedeti cat de repede o preparati: ciocolata alba o adaugati intr-o punguta o strangeti bine si asa topiti ciocolata. Intr-o craticioara cu apa fierbinte „plimbati” punguta prin apa, in felul acesta topiti ciocolata. Intr-un castron bateti mascarponele cu zaharul, vanilia si nuca rasa de cocos. Taiati punguta la un capat si turnati ciocolata topita. Mixati bine. Daca vi se pare crema un picut cam vartoasa puteti sa adaugati 2-3 linguri de lapte.
Pentru insiropat piscoturile am folosit suc natural de visine neindulcit, dar merge si suc de ananas.
Asamblare: intr-o tava sau pe un platou asezati un rand de savoiardi pe care ii insiropati cu suc de visine. Eu i-am insiropat cam putin, dar voi lasati piscoturile mai mult in suc. Asezati capsunile pe piscoturi, ale mele au fost micute si le-am lasat intregi, si crema. Urmatorul start de piscoturi si restul de crema.
Decorati cu capsuni si nuca de cocos rasa.
Il dati la rece pana il serviti!
Pentru insiropat piscoturile am folosit suc natural de visine neindulcit, dar merge si suc de ananas.
Asamblare: intr-o tava sau pe un platou asezati un rand de savoiardi pe care ii insiropati cu suc de visine. Eu i-am insiropat cam putin, dar voi lasati piscoturile mai mult in suc. Asezati capsunile pe piscoturi, ale mele au fost micute si le-am lasat intregi, si crema. Urmatorul start de piscoturi si restul de crema.
Decorati cu capsuni si nuca de cocos rasa.
Il dati la rece pana il serviti!
9 comentarii
O bunatate…nu se rezista la asa un dulce!
Felicitari …si continua asa!
ciaoooo!!!
La cat mai mult ani si la cat mai multe postari delicioase!
Felicitari si la cat mai multi ani!
La cat mai multe retete delicioase !
Yummy!
Happy blogoversary 🙂
la cat mai multe retete delicioase si vizitori pe blog!
te pup
La multi ani si la cat mai multe postari delicioase! 🙂
Mmmmmm,Marti este ziua fetitei mele si fiindca ii plac tare mult capsunile,am sa-i fac tiramisul asta.Multumesc frumos!
FFFb arata acest Tiramisu.