Inghetata cremoasa de capsuni

de Isabela Spataru
Strawberry Ice CreamPoate stiti deja ca desertul meu preferat este inghetata :P. Vara cred ca mananc cantitati industriale :)). Acum va prezint o inghetata supermega cremoasa de capsuni, de zici ca nici nu e facuta in casa. Bine in cazul meu la masina de inghetata, dar sigur iese inghetata si la congelator foarte buna. Capsunile sunt din acelea de pe piata, doamna care mi le-a vandut au zis ca sunt de gradina, hmm… nu prea aveau ele acel parfum, daaar…. maine ajung la tara si ma satur de capsunile acela adevarate duulci si parfumate.

Pentru 6 persoane :: Preparare 30 minute :: Dificultate redusa :: Congelare 3-4 ore
Ingrediente:
– 3 galbenusuri
– 250 ml lapte
– 1 lingurita amidon (Gustin)
– 250 ml frisca lichida
– 100 g zahar
– 500 g capsuni
– vanilie
Strawberry Ice CreamPreparare: capsunile le spalati si le cantariti dupa ce le-ati rupt coditele. Le adaugati intr-un vas si turnati peste ele 50 g de zahar. Le dati la rece.
Galbenusurile le frecati cu restul de zahar (50 g), adaugati zaharul si amidonul dizolvat in putina apa rece. Turnati treptat laptele. Fierbeti crema la foc mic, nu prea mult sa nu faca cocoloase, cam cat se imbraca lingura in crema :P. Lasati sa se raceasca complet. Bateti frisca lichida spuma. Capsunile intre timp si-au lasat si un sos, pasati-le cu blenderul. Cand crema de ou s-a racit o adaugam peste frisca si amesteca. Turnam si capsunile si vanilia. Omogenizam bine.
Daca o dati la congelator, turnati compozitia in caserole. Eu am turnat compozitia in galetusa masinii de inghetata si in 30 de minute, deoarece a fost multa compozitie, a fost gata.

Strawberry Ice Cream

Delicioasa si super cremoasa!

Sa aveti un week-end minunat si insorit!

Strawberry Ice Cream

Related Posts

11 comentarii

cici mai 28, 2014 - 12:26 pm

BUNA!
Daca inlocuiesc frisca cu smantana lichida obtin acelas rezultat?
Multumesc!

Răspuns
Isabela Dobrin mai 28, 2014 - 1:28 pm

Da, chiar mult mai gustiasa, daca e smantana naturala! Spor!

Răspuns
Isabela Dobrin mai 28, 2014 - 1:28 pm

Da, chiar mult mai gustoasa, daca e smantana naturala! Spor!

Răspuns
laura iunie 19, 2010 - 12:26 pm

Am facut inghetata, e foarte buna la gust, doar ca mie mi-a iesit mult mai roz, si nu chiar asa cremoasa si apetisanta cum pare la tine in poze!
Multumesc pentru reteta!

Răspuns
albastrikmik iunie 11, 2010 - 8:43 am

se poate face si cu cirese?vad k asta facuta de tine arata super bine dar eu nu am masina de facut inghetata cum pot face sa nu fie sticloasa?multumesc si felicitari pt retete.

Răspuns
ISABELA iunie 5, 2010 - 3:38 pm

Ihiii 🙂 mersi Lilly, te pup!

Răspuns
ISABELA iunie 5, 2010 - 3:38 pm

Ioana nu scurgi sucul care il lasa capsunii, acolo e toata aroma si dulceata 😛
Spor la bucatarit!

Răspuns
ISABELA iunie 5, 2010 - 3:37 pm

Bianca cu placere 🙂

Răspuns
Lilly iunie 5, 2010 - 12:49 pm

Frumoase imagini!Vorbesc singure:iti vine sa manaci cu ochii!

Răspuns
Anonymous iunie 5, 2010 - 9:50 am

Vreau sa fac si eu reteta, e grozava, dar nu am inteles daca se scurge sau nu zeama lasata de capsuni, inainte de a le pasa, te rog sa ma lamuresti. Multumesc!
Ioana

Răspuns
Bianca iunie 4, 2010 - 7:39 pm

Mmm ce bunanante ai facut tu aici!!! Maine am sa fac si eu pana mai sunt capsuni!! Multumesc de reteta.
Weekend minunat!!!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult