Tajine de pui marocan

de Isabela Spataru

Moroccan Chicken Tajine

 

Tajine sau tagine este un fel de mancare populara din Africa de Nord, care este numita dupa oala speciala de lut in care este gatita.
Traditionalul Tajine este format in intregime din argila grea, care este uneori vopsita sau are geam.
Se compune din doua parti:
– o unitate de baza, care este plata si circulara, cu laturi mici si
– un con mare sau o cupola , care permite circularea aburului in interiorul vasului.
Marocan Tijine combina de multe ori carnea de miel sau de pui, cu un amestec de ingrediente sau condimente: masline, fructe, curmale, nuci, lamai proaspete sau conservate, miere si foarte multe condimente. Condimente traditionale pentru un tajine aromat sunt: scortisoara, sofranul, ghimbirul, ghimen, boia de ardei, pieper, precum si celebrul amestec de condimente Ras el hanout.Moroccan Chicken Tajine
Tajinul, marca Emile Henry, pe care l-am folosit eu il gasiti pe site-ul KitchenShop. Acolo aveti toate detaiile despre vas. Vasul vine intr-o cutie mare, plus o mica carticica despre cum a fost fabricat, cum sa-l folosim si cum sa-l intretinem. Plus cateva retete foarte utile si usor de preparat.
Vasul Tajine Emile Henry este foarte versatil, poate fi folosit direct pe flacara aragazului, la cuptorul traditional si la cel cu microunde.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate redusa :: Coacre 1h30 min
Ingrediente:
– 1 pui (1,5 kg)
– 1-2 lamai conservate
– 150 g masline negre
– 1 ceapa mare
– 1 pliculet mic de sofran
– 1 cm ghimbir proaspat
– 3 catei de usturoi
– 1 lingurita scortisoara
– 1/2 lingurita chimen
– 200 ml supa de pui
– 5 linguri ulei de masline
– 1 lingurita boia dulce
– sare, piper
– patrunjel
Moroccan Chicken TajinePreparare: taiati puiul in 6 bucati. Il asezonati cu sare si piper.
Moroccan Chicken Tajine
Incalziti uleiul de masline in vas.Moroccan Chicken Tajine
Adaugati bucatile de pui si le rumeniti bine, pana devin aurii. Le scoateti pe o farfurie.

Moroccan Chicken Tajine

Tocati ceapa marunt si o adaugati in Tajine, o rumeniti pana devine aurie.Moroccan Chicken Tajine
Adaugati ghimbirul si usturoiul tocate marunt. Rumeniti maxim 1 minut.Moroccan Chicken Tajine
Condimentele: chimenul, scortisoara, boiaua dulce si sofranul. Amestecati bine.

Moroccan Chicken Tajine

 

Gatiti pana totul capata o culoare frumoasa si emana o aroma dulce, aprox. 1 minut.Moroccan Chicken Tajine
Adaugati puiul in vas si turnati supa. Gustati de sare si piper.
Acoperiti vasul cu capacul si dati la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand puiul este facut si capata o culoare frumoasa.

Moroccan Chicken Tajine

In ultimile 15 minute adaugati si maslinele si lamaile.
Servisti cat este cald!Moroccan Chicken Tajine
Daca va doriti vas Tajine ca al meu, il pueti gasi aici. Aveti de ales dintr-o mare varietate de culori si dimensiuni.
Moroccan Chicken Tajine

Related Posts

3 comentarii

Licuta Marin aprilie 11, 2012 - 6:36 pm

Mmm, ce bunatate!!!Arata tare bine, si mancarea, si vasul!Sa-l stapanesti sanatoasa!Pupici!

Răspuns
Roxana aprilie 11, 2012 - 2:05 pm

Ce interesat e vasul… mi-as dori si eu unul! 🙂

Răspuns
Corina Ureche aprilie 11, 2012 - 9:46 am

sunt super si vasul si reteta si mancarea!!! e cam scumput un vas, dar nu se stie niciodata de unde sare iepurele si il poti lua 🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.