Eu am pus totul din ochi, dar va las aici in mare cantitatile, voi va orientati ce si cum.
Ingrediente:
– 600 g orez alb, de orice fel
– 300 g pecorino
– 7-8-10 oua, va zic in deschiere dece variaza numarul lor
– patrunjel tocat
– ulei pentru prajit
Preparare: mai intai fierbem orezul. Il fierbeti simplu cu apa si putin ulei de masline. Sa nu fie prea apos dupa ce s-a fiert, asa cum il mancati pilaf. OK, il rasturnati intr-un castron mare si il lasati la racit.
Intre timp radeti vreo 300 g pecorino pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand orezul e complet racit adaugati branza si amestecati.
Si dupa adaugati ou cu ou, pana devine o compozitie destul de moale, cat sa se formeze bilute. Adaugati si verdeata.
Intr-o oala mare incingeti uleiul si cu mainile umezite in apa formati bile, mai mari sau mai mici, cum le preferati. Crochetele sunt gata cand devin aurii si plutesc deasupra uleiului.
Le scoateti pe hartie de copt.
Cu o salata langa sunt buuune!
Grazie mama! :*