Spirala cu ananas

de Isabela Spataru

Astazi este ziua fratiorului nostru Dan. Asa ca ii uram toata familia, in frunte cu Max, multa sanatate, fericire si toate dorintele sa ti se indeplineasca! Te pup si imbratisam cu drag!

Am pregatit acest tort, dupa reteta Laurei. E minunat, cocosul in combinatie cu ananas este demential šŸ˜›
Asa ca Danutz, multumeste-te doar cu un cadou dulce si saliveaza la felia de tort :))) šŸ˜›

Eu am facut doar jumate de compozitie, asa ca mi-a iesit dupa cum se vede, un tortulet mai micut.
Pentru 16 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1h :: Coacere 15 minute
Ingrediente pent blat:
6 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
100 g amidon
4 linguri cacao
2 lingurite praf de copt
Procedam exact ca la un blat obisnuit de pandispan. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la 200 gradeC pentru 15 minute.
Rastrnam blatul pe un prosop de bucatarie umezit cu apa si rulam usor.Lasam deoparte pana se raceste si pregatim crema.
Ingrediente pentru crema:
500 g mascarpone
200 g smantana dulce
250 g zahar
sucul de la o lamaie
9 g gelatina
400 ml frisca lichida
850 g ananas din conserva

Intr-un castron adaugam mascarponele, smantana, zaharul si sucul de lamaie. Mixam pana nu se mai simte nicun cristal de zahar.Si devine o crema.

Adaugam si gelatina inmuiata in apa si topita pe bain-marie si frisca batuta

Ananasul il taim in cubulete micute si il adaugam si pe el. Amestecam totul bine.

Cu sucul rezulat din conserva de ananas, insiropam blatul de cacao.

Intindem crema.

Si taim blatul pe lung, in 3 parti egale.

Pe un platou, luam cateo fasie si o rasucim, dand forma de spirala.

Pentru ornat:
100 ml frisca lichida batuta
ananas
praline de cocos
nuca de cocos rasa
Dupa ce il ornati il dati la rece pana il serviti. Sa aveti pofta.
Laura inca odata mii de multumiri pentru reteta, este minunta!

Related Posts

7 comentarii

Alexy's Flavours ianuarie 12, 2010 - 12:05 am

ingenios! fara indoiala este si delicios

Răspuns
ISABELA martie 13, 2009 - 10:51 am

Laura am incecat-o dar nu mi-a iesit asa frumoasa ca a ta šŸ™ , mai am de invatat eu šŸ˜€
I-am transmis toate urarile lui Dan , dar intra si el pe aici si vede šŸ™‚ Iti multumesc din suflet pentru urari si pentru toate retetele pe care le invat si fac de la tine šŸ™‚
Te pup cu drag!

Răspuns
Laura martie 12, 2009 - 11:14 pm

Alizel drag, te pup dulce ca ai incercat spirala!!! …si inca pentru ce eveniment! šŸ˜‰
Te rog sa-i transmiti un La multi ani calduros lui Dan, cu mii de scuze pentru intarziere!!!
Ti-a iesit minunat, felicitari!
…dar cel mai mult ma bucur ca te-a fermecat cu gustul ei delicios! šŸ˜›
Pupiiiici dulci!!!

Răspuns
ISABELA martie 10, 2009 - 2:13 pm

šŸ˜€ Ihiii, numai ca mie Nicoleta nu prea mi-a iesit perfecta :P.

Multumesc o zi excelenta si tie!

Răspuns
ISABELA martie 10, 2009 - 2:12 pm

Elena dupa cum ti-am raspuns si pe mail, mai scriu odata si aici pentru alte cititoare care au aceeasi problema ca si a ta. Mascarponele se poate inlocui cu branza philadelphia, sau cu alt timp de crema de branza.

Răspuns
Nicoleta martie 10, 2009 - 7:29 am

Smechera spirala asta …se ascunde sub forma de tort. šŸ˜›
Felicitari, arata de nota 10!
O zi buna!

Răspuns
Anonymous martie 9, 2009 - 7:36 am

Buna ziua,
Arata foarte fine si cred ca este super, dar va rog sa imi spuneti daca nu gasesc MASCARPONE, cu ce il
pot inlocui? Multumesc pentru raspuns.
Elena

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.