Si sa va fac putin curioase si sa va zic ce o sa urmeze: Nuci, Fragi, Semiluna, Cornulete…. Asa ca v-am facut pofta?
Foile acestea erau preferatele noastre, dupa o noapte de stat „la tras”, erau asa de bune, aromate si foarte moi. Nu ne mai saturam mancand :P. Le-am incercat si eu dupa foarte multi ani si pot zice ca au iesit la fel, acelasi gust, aceeasi consistenta 😛
Pentru 8 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 2h+repaoz :: Coacere 20min/foaie
150 g zahar
2 linguri pline cu miere de albine
2 oua
2 linguri cacao
1 lingurita amoniac sau praf de copt
250 g unt/margarina
faina cat cuprinde, cca. 750 g
Eu am facut doar juma de compozitie, pentru ca ies foarte multe.
Framantam pana obtineti un aluat neted si omogen.
Impartim aluatul.
Pe fundul unei tavi (22×33) , intindem o foie potrivit de groasa. La cuptor pana se usuca.
Le lasam la racit pe toate.
500 ml lapte
150 g zahar
4 linguri faina
125 g unt
suc proaspat de lamaie
Umplem foile. Asezam deasupra lor o greutate (ex. un tocator de lemn) si le lasam „la tras” o noapte. A doua zi vor fi foarte moi si aromate.
7 comentarii
buna am si eu o intrebare,daca din ingredientele foilor ies 8,eu fac jumate cum ai facut si tu,ingredientele pentru crema sunt suficiente pentru 4 foi,sau trebuie sa le injumatatesc si la crema?mersi
Buna Isabela,
Cei de la Apidava au reusit acum….dupa al 12’lea ceas, sa promoveze totusi acele retete cu miere care au participat la concursul desfasurat prin Octombrie anul trecut. Mai mult decat atat, am reusit sa facem un blog nou wwww.apidava.blogspot.com unde ne-am propus sa promovam retetele „homemade” originale cu miere, si te invitam si pe tine pe acest blog sa ne mai recomanzi cateva retete la fel de minunate si delicioase ca si Albinita cu miere.
Te asteptam pe blogul Apidava ca sa promovam impreuna o alimentatie sanatoasa si gustoasa!!!
bunik facea asemanator prajitura punea in loc de cacao 2 vlinguri de sos de rosii(bulion) iar crema o facea cu cacao acum eu fac ca nimeni nu mai stie cum se face.este o bunatate
Edith nici eu nu prea am rabdare. Cat am copt foile am facut si mancare, asa ca a trecut parca mai repede timpul si am facut si mai multe 😛 Rezultatul e demtial, numai sa astepti o noapte sa se inmuiaie foile 😀
Dana, te pup. Multumesc frumos pentru cuvintel frumoase. Spor si tie la bucatarit.
Super! Imi plac mult prajiturile cu foi. Insa nu am rabdare sa coc foile 🙁
Poate o sa o incerc candva.
Ti-am descoperit blogul de citeva luni,si de atunci ai devenit mica mea poveste de seara.Am incercat multe din retetele tale,esti foarte priceputa si mai ales pasionata de aceasta „arta”.Succes in continuare, Dana din Arad