903
Inca o reteta de sorbet extrem de delicioasa :P. A inceput sezonul piersicilor, asa ca de acum si pana la toamna tot am sa fac sorbet si alte bunatati cu ele :P. Iese in jur de 1,200 ml de lichid delicios.
Reteta am luat-o tot de pe un forum italian.
Reteta am luat-o tot de pe un forum italian.
Pentru 4 persoane :: Rapid :: Preparare 10 minute :: La masina de inghetata 10 minute
Ingrediente:
-600 g pulpa de piersici coapte, aproximativ 6 piersici medii
-250 ml vin spumant
-150 g zahar
-menta pentru decor
Preparare: dupa ce am spalat bine piersicile si le stergem bine de apa, prepgatim siropul: amestecam vinul spumant cu zaharul. Fierbem pe foc 10 minute.
Lasam sa se racaesca bine.
Scoatem samburii de la piersici, si le taiem.
Le pasam in blender pana devin piure. Adaugam si siropul de vin spumant.
Si gata. Turnam in masina de inghetata. In 10 minute este gata.
Eu am lasat si coaja de la piersici. Ii da un plus de gust si un aspect mai placut.
Sa aveti pofta daca il faceti!
8 comentarii
Ce bine arata! Ciar ca-i minunata masina asta de inghetata 🙂
De-abia astept sa incerc si reteta asta. Nu stiam daca trebuie curatata pielita piersicilor, dar daca spui ca nu deranjeaza, nu o s-o scot, e si mai simplu asa. Sorbetul arata excelent, spune-mi daca vinul spumant trebuie dulce sau sec, daca e sec, cred ca se cere mai mult zahar.
Mersi Viginica 😛
P.S. Moaaamma ce site 😀
Heloo Jack, iti multumesc frumos. Acum vara as manca numai sorbet si inghetata 😛
😀 Klaus ma bucur nespus, ma rusinez la asemenea cuvinte frumoase. Cum sa nu, trec cu drag pe la tine. Pupici
yummy…arata atat de delicios
Hi Isabela,
o exquisite Creation. Compliment
Salutäri Jacob
ma vrajesti si ma uimesti! sunt pasionata de toate bunatatile pe care le prezinti aici…te pup si te astept si pe la mine la o cafea si-o poveste pe langa retete 🙂