5,8K
Reteta clasica de salam de biscuiti cred ca o stiti cu totii, daca nu am sa revin si cu aceea.
Reteta putin mai moderna cu ciocolata topita poate nu o stiti, dar o aflati acum :P, va zic, e delicios. Cu cateva stafie imbatate in rom si alune de padure usor prajite, rezulta un salam extrem de delicios dupa care ai mai manca o felie si inaca una :)). Alaturi de un pahar de lapte aromat cu putina scortisoara e desertul ideal.
Reteta putin mai moderna cu ciocolata topita poate nu o stiti, dar o aflati acum :P, va zic, e delicios. Cu cateva stafie imbatate in rom si alune de padure usor prajite, rezulta un salam extrem de delicios dupa care ai mai manca o felie si inaca una :)). Alaturi de un pahar de lapte aromat cu putina scortisoara e desertul ideal.
Pentru 6 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 5 minute
Ingrediente:
– 300 g biscuiti simpli
– 150 g unt
– 200 g ciocolata amaruie, cel putin 70% cacao
– 2 oua
– 100 g zahar
– rom
– 50 g stafide
– 50 g alune de padure usor rumenite
Ingrediente:
– 300 g biscuiti simpli
– 150 g unt
– 200 g ciocolata amaruie, cel putin 70% cacao
– 2 oua
– 100 g zahar
– rom
– 50 g stafide
– 50 g alune de padure usor rumenite
Preparare: jumatate din cantitatea de biscuiti ii transformati in pesmet, cu ajutorul robotului sau daca nu aveti puneti biscuitii intr-o punga si cu ajutorul sucitorului presati bine pana se transforma totul in pesmet. Il rasturnati intr0un castron si restul de biscuiti ii rupeti in mana in bucatele micute.
In alt castron frecati untul la temperatura camerei cu zaharul, intre timp topiti ciocolata pe bain marie. Peste crema de unt adaugati ouale usor batute si amestecati bine de tot pana se transforma iar in crema. Turnati si ciocolata topita. Omogenisati bine. Eu am adaugat si cateva alune de padure zdrobite si stafide inmuiate in mult rom. Turnati biscuiti sfaramati peste crema de ciocolata si amestecati bine pana devine o pasta.
In alt castron frecati untul la temperatura camerei cu zaharul, intre timp topiti ciocolata pe bain marie. Peste crema de unt adaugati ouale usor batute si amestecati bine de tot pana se transforma iar in crema. Turnati si ciocolata topita. Omogenisati bine. Eu am adaugat si cateva alune de padure zdrobite si stafide inmuiate in mult rom. Turnati biscuiti sfaramati peste crema de ciocolata si amestecati bine pana devine o pasta.
Rasturnati pasta peste hartie de copt sau folie alimentara si modelati sub forma de salam. Rulati, strangeti bine la capete si dati la rece pentru cel putin 2 ore.
2 comentarii
buna,
nu am gasit o adresa de contact, asa ca scriu aici. vreau sa iti propun un schimb de linkuri cu http://usadinspate.blogspot.com. Astept un raspuns la mine pe blog sau pe mail la usadinspate@yahoo.com
o seara faina
Salamul de biscuiti a fost prima prajitura facuta de mine si inca imi aduc aminte cat de bine mi-a iesit… nu conta ca era un pic cam moale si cam prea dulce, pentru mine a fost gustul victoriei! Arata exceptional cel facut de tine si am notat reteta 🙂 Trebuie sa mai incerc sa-l mai fac o data.