1,9K
Am incercat si alta reteta de papanasi fierti, decat cea clasica. Pot spune ca sunt mult mai buni si mai pufosi decat cei prajiti in ulei, asa mi se par mie :P.
Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei , mersi draga mea pentru reteta.
Preparare: din ingredientele pentru papanasi framantam un aluat destul de omogen. Consistenta nu trebuie sa fie prea groasa dar nici prea moale, cat sa modelati bilute in mana fara sa se lipeasca de maini. Din aluatul rezultat formati bilute sau turtite mici, pe care le tavaliti prin faina.
Cat va jucati cu aluatul, intr-o oala mare dati in fiert apa cu putina sare. Cand apa clocoteste adaugati papanasi si ii lasati sa fiarba la foc potrivit. Cand se ridica deasupra e semn ca s-au fiert si ii luati cu o paleta.
Amestecul pentru tavalit: topiti intr-o cratita un cub de unt cu vreo 2-3 linguri de zahar si tot atat de pesmet. Aromatizati cu scortisoara. Tavaliti papanasii prin acest amestec.

Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei , mersi draga mea pentru reteta.
Pentru 4 persoane :: Dificultate scazuta :: Preparare 20 minute :: Fierbere 8-10 minute
Ingrediente pentru papanasi:
– 250 g branza de vaci
– 1 ou
– 2 linguri amidon sau faina
– 1 1/2 lingura gris
– vanilie
– sare
Pentru tavalit:
– un cub de unt
– zahar
– pesmet
– scortisoara
Ingrediente pentru papanasi:
– 250 g branza de vaci
– 1 ou
– 2 linguri amidon sau faina
– 1 1/2 lingura gris
– vanilie
– sare
Pentru tavalit:
– un cub de unt
– zahar
– pesmet
– scortisoara

Cat va jucati cu aluatul, intr-o oala mare dati in fiert apa cu putina sare. Cand apa clocoteste adaugati papanasi si ii lasati sa fiarba la foc potrivit. Cand se ridica deasupra e semn ca s-au fiert si ii luati cu o paleta.
Amestecul pentru tavalit: topiti intr-o cratita un cub de unt cu vreo 2-3 linguri de zahar si tot atat de pesmet. Aromatizati cu scortisoara. Tavaliti papanasii prin acest amestec.
Eu i-am mancat cu gem de visine, foarte buni!
5 comentarii
arata foarte bine…cred ca sunt si gustosi….pupici
Bună seara, sunt interesat de un link exchange cu acest blog
Intră şi vezi dacă bloguleţu meu se încadrează ceriţelor tale, iar dacă trece testu, lasă mesaj cu titlu care vrei să te trec şi adresa, să nu uit pe cine să trec
titlu : Moda in top
adresa : http://modaintop.blogspot.com/
o seara cât mai bună
Buuni buuuni , mai ai si pentru mine ? :))
Exact asa ii face si mama mea!! Buni de numa:) papanasi fierti. Ea nu stia varianta papanasilor prajiti, si nici eu pana cand am mancat la restaurant cu ceva vreme in urma.
Asta e…
Mmmmmm…. Aroma copilariei mele! Acestia sunt papanasii ardelenesti. :). Nu i-am mai facut din cauza unui rateu 😛 (incurcat gris cu pesment, rezultat masa amorfa). Ma bucur ca mi-am adus aminte de ei vizitand blogul tau.