Pui Tikka Masala

de Isabela Spataru
Chicken Tikka MasalaE inceput de weekend si m-am gandit sa va prezint o mancare super consistenta si extrem extrem de buna!
Chicken Tikka Masala este o reteta cu specific indian! Sooo prima mea reteta din acesta bucatarie. Am fost putin reticenta ca jumatatii mele nu o sa-i placa, dar a mancat tot din farfurie. O fi fost foamea mare sau manacare buna :)))?
Pe langa alte condimente, sa pregatiti acest fel de mancare va trebuie Garam Masala. Eu am luat-o de aici, dar puteti pregati acest mix de condimente acasa, va trebuie condimente de buna calitate cum ar fi:
– 1 lingura coriandru; macinat
– 1 lingura cumin; macinat
– 1 lingura piper negru; macinat
– 1 lingura piper cayenne; macinat
– 1 lingura seminte de fenicul; macinate
– 1 lingura ghimbir; macinat
– 1 lingura cardamon; macinat
– 1 lingura nucsoara; macinata
– 1 lingurita cuisoare, macinae
Pe toate le amestecati si le pastrati intun borcanel inchis bine.

Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Coacere 30 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 3 bucati mari sau 4 mai micute de piept de pui
– sare de mare
– coriandru macinat
– putin cumin
– 120 ml iaurt simplu
– 6 linguri unt
– 1 ceapa mare
– 4 catei de usturoi
– 1 bucatica mica de ghimbir proaspat, aprox. 4 cm
– Garam Masala
– 1 doza rosii taiate cuburi
– zahar
– 360 ml smantana dulce de gatit
– 2 cani orez basmati
– Turmenic sau Sofran

Chicken Tikka Masala

Preparare: preincalzim cuptorul. Pieptul de pui il presaram bine cu sare. Pe ambele parti adaugam si cumin si coriandru, toate macinate.

Chicken Tikka Masala

Adaugam peste bucati iaurtul. Bucatile le asezam pe gratarul cuptorului si il dati la cuptor. Aveti grija sa adaugati si o tava sub pieptii de pui. Il frigeti cam 10-15 minute pe fiecare parte. Eu i-am facut la grill,in cuptor.

Chicken Tikka Masala

Intre timp facem orezul basmati. Eu am inlocuit turmenicul cu sofran si putin unt. Il lasam sa fiarba la foc mic, acoperit pana se face.

Chicken Tikka Masala

Cat orezul isi vede de treaba pregatim sosul Garam Masala: tocam ceapa marunt. Intr-o cratita destul de mare topim untul, adaugam ceapa si lasam se se inmuaie bine. Adaugam usturoiul tocat fin si ghimbirul dat pe razatoare. Adaugati si putina sare si dati focul la mic de tot.
In acest timp adaugati 3 linguri de Garam Masala si amestecati bine. Turnati si conserva de rosii cuburi si o lingurita de zahar brun.

Chicken Tikka Masala

Lasati sa fiarba la foc mic pana scade din sos. Si in bucatarie miroase super bine!
Turnati si smantana si amestecati de cateva ori. Pentru extra-iuteala eu am mai adaugat si putin piper cayenne.

Chicken Tikka Masala

Puiul de la cuptor il mai tineti minte? Eii… asa arata, super rumenit si fff bun!
Orezul basmati este gata, galben si aromat!

Chicken Tikka Masala

Pipetul de pui il taiem cuburi si il adaugam in sos!

Serviti totul cald cu orez langa!

Chicken Tikka Masala

Related Posts

3 comentarii

Delicious Flavours februarie 14, 2012 - 11:08 am

si mie imi place cum arata si sunt sigura ca este fff gustoasa!
:**

Răspuns
Mami de bebe februarie 11, 2012 - 11:17 am

imi curg balele 🙂

Răspuns
Licuta Marin februarie 10, 2012 - 6:15 pm

Arata tare bine si cred ca e super bun!!!Imi place combinatia de condimente!Pupici!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.