De data asta am ales sa fac doar juma’ de compozitie, pentru 2 persoane e suficienta 😛
Nu stiu cui apartine aceasta reteta, stiu doar ca am scris-o demult de pe forumul culinar.ro. Asa ca, cine isi vede reteta sa o revendice, cert e ca eu ii multumesc foarte mult, e delicioasa prajitura!
Ingrediente pentru blat:
– 8 albusuri
– 200 g zahar fin
– 50 g nuca de cocos
– 100 g mac
– 4 linguri faina
– 2 lingurite praf de copt
– putina sare
Pentru crema:
– 8 galbenusuri
– 8 linguri zahar
– 1 plic praf budinca de vanilie
– 300 ml lapte
– 300 g unt
Ne mai trebuie:
– biscuiti simpli
– ciocolata cu lapte
Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.
Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit.
Adaugam un strat de biscuiti simpli.
Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura.
Lasam prajitura cateva ore la rece.
16 comentarii
Da si eu am facut prajitura si e delicioasa , doar ca in loc de 300 gr unt am pus 200 gr si intradevar biscuitii i-am inmuiat in lapte.Macul l-am pus nemacinat si ma repet a fost delicioasa.
BUNA LA PRAJITURA ACEASTA SE PUNE NACUL NEMACINAST??? ASTEPT RASPUNS
Ar trebui sa spui ca se face crema din galbenusuri, zahar, lapte, faina, ca se poate pune 100 g unt, ca biscuitii trebuie insiropati… Stii, oamenii ii cred pe altii de buna credinta si ajung sa arunce banii la gunoi. Ca sa nu mai spun de timpul irosit.
deja mi-am notat reteta pe foita si fug in bucatarie sa o prepar
Doamne, cum arata! Nici nu vreau sa-mi inchipui gustul! Trebuie neaparat sa o incerc! Felicitari! Ti-a iesit super!
Buna, am facut prajitura asta o singura data, blatul cu mac foarte bun, nu zic nu. Crema insa mi s-a parut dezgustator de grasa si gretoasa din cauza untului… Am incercat reteta pt ca da, parea foarte buna si aspectuoasa. As mai face-o, dar clar n-as adauga 300g de unt. E o chestiune de gust, stiu.
Ana
Chef Chilly mersi, cu siguranta o sa-ti placa 🙂
Doinitza mersi pentru vizita, crema cum zici tu o prepar pentru o alta praji cu banane :).
Da chiar ca avea un nume ciudat, Macuita suna bine 😛
Lissa mersi 🙂
Ioana macul nu este macinat. Sincer am incercat mai demult sa-l macin in robot si ramanea la fel, intreg 🙂 Iese blatul bine si asa, mie imi place cand trozneste macul printre dinti :))
Multumesc Lia 🙂
Doamne! In general chiar nu ma omor dupa dulciuri, dar prajitura asta arata genial! Felicitari! O sa incerc si eu 😀
foarte bine ti-a iesit,aproape la fel o fac si eu,incearca crema de galbenusuri fara budinca ,facuta tot pe abur i mai finuta,mai delicata,eu o ador,la mine e altfel denumirea ei”Macuita”,cand am primit reteta asta se numea „Mucegaita”,eu i-am schimbat numele,ca suna oribil
E un deliciu…si ti-a iesit superb.
Imi place! Spune-mi, te rog, macul e macinat sau nu? Din poza as zice ca nu, dar vreau sa fiu sigura. Multumesc!
Ioana
Superba poza si prajitura !