Prajitura "Tosca"

de Isabela Spataru
Tosca CakeAcum apuc si eu sa postez reteta aceasta, chiar daca am facut prajitura de foarte multe ori, niciodata nu apucam sa o fotografiez, disparea asa de repede din farfurie :)).
De data asta am ales sa fac doar juma’ de compozitie, pentru 2 persoane e suficienta 😛
Nu stiu cui apartine aceasta reteta, stiu doar ca am scris-o demult de pe forumul culinar.ro. Asa ca, cine isi vede reteta sa o revendice, cert e ca eu ii multumesc foarte mult, e delicioasa prajitura!

Pentru 8 persoane :: Preparare 1h :: Coacere 30 minute :: Dificultate medie
Ingrediente pentru blat:
– 8 albusuri
– 200 g zahar fin
– 50 g nuca de cocos
– 100 g mac
– 4 linguri faina
– 2 lingurite praf de copt
– putina sare
Pentru crema:
– 8 galbenusuri
– 8 linguri zahar
– 1 plic praf budinca de vanilie
– 300 ml lapte
– 300 g unt
Ne mai trebuie:
– biscuiti simpli
– ciocolata cu lapte
Tosca CakePreparare: albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam.

Tosca Cake

Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus.

Tosca Cake

Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 15-20 minute.

Tosca Cake

Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit.

Tosca Cake

Adaugam un strat de biscuiti simpli.

Tosca Cake

Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-am fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-am intins peste prajitura.

Tosca Cake

Lasam prajitura cateva ore la rece.

Tosca Cake

Related Posts

16 comentarii

Anonymous noiembrie 28, 2012 - 11:40 am

Da si eu am facut prajitura si e delicioasa , doar ca in loc de 300 gr unt am pus 200 gr si intradevar biscuitii i-am inmuiat in lapte.Macul l-am pus nemacinat si ma repet a fost delicioasa.

Răspuns
Anonymous martie 17, 2012 - 11:00 am

BUNA LA PRAJITURA ACEASTA SE PUNE NACUL NEMACINAST??? ASTEPT RASPUNS

Răspuns
Mihaela octombrie 30, 2010 - 2:23 pm

Ar trebui sa spui ca se face crema din galbenusuri, zahar, lapte, faina, ca se poate pune 100 g unt, ca biscuitii trebuie insiropati… Stii, oamenii ii cred pe altii de buna credinta si ajung sa arunce banii la gunoi. Ca sa nu mai spun de timpul irosit.

Răspuns
Anonymous octombrie 28, 2010 - 3:12 pm

deja mi-am notat reteta pe foita si fug in bucatarie sa o prepar

Răspuns
Iulia octombrie 28, 2010 - 7:54 am

Doamne, cum arata! Nici nu vreau sa-mi inchipui gustul! Trebuie neaparat sa o incerc! Felicitari! Ti-a iesit super!

Răspuns
Anonymous octombrie 27, 2010 - 9:14 pm

Buna, am facut prajitura asta o singura data, blatul cu mac foarte bun, nu zic nu. Crema insa mi s-a parut dezgustator de grasa si gretoasa din cauza untului… Am incercat reteta pt ca da, parea foarte buna si aspectuoasa. As mai face-o, dar clar n-as adauga 300g de unt. E o chestiune de gust, stiu.
Ana

Răspuns
ISABELA octombrie 26, 2010 - 8:10 pm

Chef Chilly mersi, cu siguranta o sa-ti placa 🙂

Răspuns
ISABELA octombrie 26, 2010 - 8:09 pm

Doinitza mersi pentru vizita, crema cum zici tu o prepar pentru o alta praji cu banane :).
Da chiar ca avea un nume ciudat, Macuita suna bine 😛

Răspuns
ISABELA octombrie 26, 2010 - 8:07 pm

Lissa mersi 🙂

Răspuns
ISABELA octombrie 26, 2010 - 8:06 pm

Ioana macul nu este macinat. Sincer am incercat mai demult sa-l macin in robot si ramanea la fel, intreg 🙂 Iese blatul bine si asa, mie imi place cand trozneste macul printre dinti :))

Răspuns
ISABELA octombrie 26, 2010 - 8:05 pm

Multumesc Lia 🙂

Răspuns
Le Blog Piquant octombrie 26, 2010 - 3:22 pm

Doamne! In general chiar nu ma omor dupa dulciuri, dar prajitura asta arata genial! Felicitari! O sa incerc si eu 😀

Răspuns
Doinitza`s cakes octombrie 26, 2010 - 3:22 pm

foarte bine ti-a iesit,aproape la fel o fac si eu,incearca crema de galbenusuri fara budinca ,facuta tot pe abur i mai finuta,mai delicata,eu o ador,la mine e altfel denumirea ei”Macuita”,cand am primit reteta asta se numea „Mucegaita”,eu i-am schimbat numele,ca suna oribil

Răspuns
Lissa's Cakes octombrie 26, 2010 - 2:28 pm

E un deliciu…si ti-a iesit superb.

Răspuns
Ioana octombrie 26, 2010 - 1:49 pm

Imi place! Spune-mi, te rog, macul e macinat sau nu? Din poza as zice ca nu, dar vreau sa fiu sigura. Multumesc!
Ioana

Răspuns
Lia octombrie 26, 2010 - 1:37 pm

Superba poza si prajitura !

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.