Pesto alla Genovese

de Isabela Spataru
Pesto alla GenoveseSosul pesto este simbol al intregii regiuni Genova si Liguria, si care timp de decenii a fost unul dintre cele mai cunoscute si populare sosuri din lume. Se spune ca acest delicios sos ar fi si afrodisiac!
Ca orice reteta traditionala, fiecare familie are reteta proprie de Pesto alla Genovese. Reteta care urmeaza sa v-o prezint este preluata de pe site-ul Giallozafferano.it.
Ca sa pregatiti acest minunat sos in casa va trebuie un mojar de marmura si un pistil de lemn si….. multa rabdare. Din pacate mojarul meu a fot de lemn, dar vreau sa-mi achizitionez unul cum se cuvine.

Cateva sfaturi:
– folositi frunze de busuic din acela la ghiveci, cu frunzele mari. E foarte aromat.
– daca nu aveti mojar si pistil si aveti doar blender, v-as sfatui sa nu incercati. Lamele de metal vor da un gust usor amar sosului, iar frunzele vor oxida. Doar daca aveti palete de plastic la robot, atunci puteti incerca.
– pentru a pregati Pesto alla Genovese, folosit unu ulei de masline usor dulce, actioneaza ca un solvent pentru substantele aromatice, combinatia perfecta, sporeste aroma de busuioc si atenuiaza gustul picant al usturoiului.
Toate acestea fiind spuse, nu va ramane dacat sa va aduceti pe masa de la bucatarie toate ingredientele si sa va incarcati cu multa rabdare pentru a pregati aces minunat pesto.

Pentru 2 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate medie :: Fara coacere
Ingrediente:
– 2 catei de usturoi
– 50 g frunze de busuioc
– 100 ml ulei de masline extravirgin, eu am folosit Monini
– 100 g parmezan proaspat ras, cca. 10 linguri
– 1 lingurita seminte de pin, cca. 15 g
– sare grunjoasa de mare
Pesto alla GenovesePreparare: aruncati in mojar cateii de usturoi si cu cateva granule de sare ii pisati pana devin crema.

Pesto alla Genovese

Adaugati foile de busuioc si inca putina sare si pisati in continuare pana devin si acestea pasta.

Pesto alla Genovese

Cand busuiocul capata o culoare verde tare, adaugati semintele de pin si pisati in continuare.

Pesto alla Genovese

Adaugati parmezanul si amestecati cu mojarul pana devine pasta.

Pesto alla Genovese

Turnati uleiul putin cate putin, in timp ce faceti miscari circulare cu pistilul.

Pesto alla Genovese

Cand devine o pasta omogena inseamna ca ati terminat pesto!

Pesto alla Genovese

Related Posts

2 comentarii

Le Blog Piquant octombrie 29, 2010 - 11:43 am

Minunat! @ Isabela: il poti manca cu paste, sau oua, sau il folosesti la diverse alte mancaruri… sau pe paine prajita – endless combinations 😀 I love pesto

Răspuns
Isabela octombrie 29, 2010 - 7:37 am

Scuza-mi ignoranta, dar cum anume se mananca si in combinatie cu ce?

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.