Sos de smantana si usturoi

de Isabela Spataru
In sfarsit reusesc sa postez si eu reteta mea preferata de sos. E nelipsit cand pregatim gratar. Este excelent alaturi de o friptura de pui sau de porc, sau de ce nu la legume.
Cartofii in folie de aluminiu merg foarte bine cu sosul, la fel si cipsurie de dovlecei, parca puiul picant la cuptor nu e bun fara acest sos 😛 saupuiul picant cu bere. Discurile de cartofi reci sunt excelente cu sos de samantana si usturoi. Ramane la alegerea voastra ce mancare faceti, dar nu uitati de sos!

Pentru 2 persoane :: Rapid :: Preparare 10 minute :: Fara coacere

Ingrediente:
-usturoi
-sare
-ulei
-smantana
Preparare: cantitati nu am exacte, totul este pe gustate :P. Usturoiul il pisam cu putina sare.

Dupa ce l-am zdrobit bine, adaugam cateva picaturi ulei de masline si amestecam pana devine o crema.

Peste aceasta crema de usturoi adaugam smantana. Gustam, daca e prea iute de la usturoi mai adaugam smanatana si potrivim si de sare.
O bunatate!

Related Posts

8 comentarii

Flori iunie 18, 2009 - 5:39 am

o bunatate…daca nu te-a premiat Maria inca, te asteapta 2 premii la mine. o zi buna!

Răspuns
Anonymous iunie 17, 2009 - 4:13 pm

hmmmmm, alte bunatati care trebuie incercate,inca nu ne-am saturat de FOCACCIA,o fac aproape zilnic,mai pun si citeva masline,iar ca mirodenii deasupra folosesc Ierburi de provence KOTANY,de la Kaufland.Acum sint multe visine,ne faci o prajitura?Ceva reteta noua,pe net sunt multe,dar sa tot incercam? Pa, astept…..Dana din Arad.

Răspuns
Maria iunie 17, 2009 - 12:13 pm

My favorite sauce for many meals 🙂 Dear, I have award for you in my blog!

Răspuns
Raluca iunie 16, 2009 - 11:53 pm

Excelent sosul asta; nici noi nu mancam gratar fara el. eu insa amestec usturoiul pisat direct cu o lingurita de smantana sau iaurt mai gras; si la sfarsit un pic de patrunjel proaspat pt aroma si culoare. superb!

Răspuns
Blogu' lu Ninu iunie 16, 2009 - 9:51 pm

Of Doamne.. de azi dimineata imi miroase a friptura si a usturoi si nu stiam de unde..sper ca nu am ajuns prea tirziu ?

Răspuns
DiAnais iunie 16, 2009 - 3:48 pm

Si eu ador mujdeiul pregatit asa! Cu putina lamaie merge perfect si la peste! 😀

Răspuns
ISABELA iunie 16, 2009 - 2:40 pm

numai tu 😛 , eu il pregatesc in timp ce se face gratarul si mai intind pe felii de paine sos 😛 😀

Răspuns
gaby_d iunie 16, 2009 - 2:25 pm

as manca gol acest sos:)))
nici macar nu l-am descoperit de mult..de parc-ar fi asa de sofisticat:)))
e grozav!asa e!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.