1,1K
Am gasit acesta delicioasa reteta pe un forum italian si mi-a facut imediat cu ochiul. Dovlecei am mereu in frigider, pentru ca imi plac tare mult. Pesto de dovlecei nu am mancat niciodata, dar este super bun.
Pentru 2 persoane :: Rapid :: Preparare 5 minute :: Coacere 10 minute
Ingrediente:
– 50 ml ulei extravirgin de masline
– 1 catel de usturoi
– 300 g dovlecei
– 100 ml lapte
– 30 g parmezan ras
– 30 g frunze proaspete de busuioc
– sare
Ingrediente:
– 50 ml ulei extravirgin de masline
– 1 catel de usturoi
– 300 g dovlecei
– 100 ml lapte
– 30 g parmezan ras
– 30 g frunze proaspete de busuioc
– sare
Preparare: usturoiul tocat marunt il rumenim putin in ulei de masline. Adaugam dovleceii taiati rondele, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, pana se inmoie de tot dovleceii. Adaugam laptele, acoperim si mai lasam sa fiarba inca 5 minute. Dupa acest timp, adaugam parmezanul ras si potrivim de sare. Cu ajutorul blenderului, transformam totul in piure.
Turnam pesto in borcanel. Tine la frigider pana la o saptamana.
Turnam pesto in borcanel. Tine la frigider pana la o saptamana.
9 comentarii
Cand adaugam frunzele de busuioc?
Isabele spune-mi te rog ce faci cu frunzele de busuioc.Cand le adaugi?
ei italienii astia…ce nu fac ei//am stat o perioada in italia, am chiar participat la „facerea” pesto-ului a la genovese….dar la vremea aceea mi s-a parut o scarbosenie…si nu am inteles-o pe ‘nona” de ce borcanelu acela era asa de pretios si pus bine in frigider pe cand vine la masa nu stiu cine:))))) sau probabil ca-i era teama sa nu-l manac eu pe tot…nici nu l-am gustat ca nu mi-a dat in primul rand:))) oricum nu am fost curiosa sa-l incerc..aveam eu altele pe cap~ dar oricum exceptand pesto, iubesc tot ce inseamna italia, mancare…desi unii dintre italieni sunt tare prosti…desi se tin asa de tari si mari……sunt si ei oameni ca si noi cu defecte si calitati…..pt aia…ma repet viva italia!:))
apropo, ai un blog superr…bye!
Ok Dana, sa ai pofta 🙂
Poppy o sa fii uimita cate feluri de pesto exsta:) este excelenta, incearca-l cu incredere.
Mersi pt premiu.
Mi s-a facut foame vazand ce bunatati ne propui sa mancam.
Este pacat ca desi ne avem in blogroll ne citim asa de rar. Se aproprie Revelionul si toata lumea se gandeste la excursii. Tu unde mi-ar recomanda sa imi petrec vacanta?
Am scris un articol despre aceasta tema si te provoc la o leapsa in care poti castiga o vacanta de Revelion pe banii mei.
Articolul meu se numeste: „Ghidul alegerii vacantei perfecte de Craciun sau Revelion in 2010”
Buna ziua.
Ma numesc Nidelea Cristian, administratorul directorului web http://www.edelbeta.ro.
Va propun un schimb de link-uri. Va pot promova blogul prin introducerea lui la rubrica Parteneri.
In schimb as dori sa plasati la dvs. in blogroll urmatorul link:
Titlu – Web design
url – http://www.nidweb.ro
Daca sunteti de acord, va rog sa ma contactati la nideleacristian@gmail.com cu detaliile link-ului dorit de dvs
suuuper fain,este plin de dovlecei,si f ieftini, miine incerc, sunt in concediu, pa dana din arad
Eu nu am mai auzit de pesto de dovlecel, dar mananc orice cu dovlecei! Trebuie sa fie o bunatate, iar daca l-ai gasit pe un site italian, stiu ei cum sa faca un pesto delicios! Neaparat trebuie incercat.
PS: Ai un premiu la mine pe blog 🙂