Guacamole este unul dintre preparatele preferate de mine. Cand gasesc in supermarket un avocado bine copt, imediat il transform in guacamole. Chiar si acum, cand scriu reteta si va povestesc voua, imi ploua in gura. Toata vara as putea trai bine mersi cu asta, salata de vinete si hummus. Ohh, yamm! 😛
Stiu ca multi dintre voi il faceti pasta la robot, dar eu il prefer putin mai crunchy si pasez avocado cu furculita. Secretul pentru un guacamole bun este sa gasiti avocado bine copt. Apasati usor cu degetele pe avocado, daca este usor moale, dar opune cat de cat rezistenta, e ok. Dar daca intra degetul cu usurinta in coaja, atunci este prea copt. Pentru mine este o intreaga aventura sa gasesc avocado perfect! Niciodata nu-l cumpar daca nu este bine copt, din experienta am observat ca acasa nu se mai coace. Daca aveti voi vreun tips cum sa-l fac sa se coaca acasa, let me know! 😀
Mai jos aveti varianta mea de guacamole, sper sa va placa si sa-l incercati si voi:
[disclaim]Se pastreaza foarte bine la frigider 2-3 zile intr-o caserola sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.[/disclaim] Pentru un bol mare de guacamole avem nevoie de: – un avocado – o mana de rosii cherry – jumatate de ceapa alba sau rosie – 2 catei de usturoi – cateva fire de patrunjel – suc de lamaie – sare Preparare: cu un cutit de ceramica taiati avocado in doua pe lungime. Tot cu ajutorul cutitului eliminati samburele foarte usor: infigeti cutitul in sambure si cu miscari circulare imediat iese. Cu mare grija sa nu va taiati, portionati jumatatile de avocado. Desprindeti coaja de pe pulpa si voila aveti bucati de avocado. Adaugati cateva picaturi de suc de lamaie sa nu oxideze pulpa. Si cu o furculita pasati totul. Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si rosiile taiate cubulete. Patrunjelul tocat. Adaugati sare dupa gust si omogenizati bine. Noi l-am servit pe crackersi integrali. p.s. Many thx to my dear mom, chiar daca nu are rabdarea necesara si se plictiseste repede, ea este responsabila pentru fotografiile din aceasta postare.