2,5K
Pentru 8 persoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 30 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
Pentru umplutura de afine:
– 450 g afine
– 1/2 cup zahar
– 2 linguri faina
– 2 linguri suc de lamaie
– 1/4 lingurita sare -o mana buna de amaretti crocante
Pentru crumble:
– 3/4 cup faina
– 1/2 cup fulgi de ovaz
– 1/2 cup zahar
– vanilie
– 1/2 lingurita sare
– 115 g unt
– inghetata de vanilie sau iuart grecesc
Eu si-n vacanta intru in bucatarie. Sunt la mama, la Roma si printre sedinte de shopping, iesit prin oras si tolaneala la plaja, mai si pregatesc cate ceva in bucatarie.Si cum mama ma mitueste mereu sa-i fac deserturi, de data asta am facut un crumble delicios de afine, dar cu un mic twist, am adaugat o mana de amaretti crocate, asa ca sa nu uitam unde suntem.
Desertul se poate pregati cu aproape orice fel de fruct. Acum e sezonul afinelor, chiar daca eu am folosit afine congelate, sunt foarte bune si astea. Ok, sa trecem la reteta, ca e prea buna sa nu o incercati si voi!
Ingrediente:
Pentru umplutura de afine:
– 450 g afine
– 1/2 cup zahar
– 2 linguri faina
– 2 linguri suc de lamaie
– 1/4 lingurita sare -o mana buna de amaretti crocante
Pentru crumble:
– 3/4 cup faina
– 1/2 cup fulgi de ovaz
– 1/2 cup zahar
– vanilie
– 1/2 lingurita sare
– 115 g unt
– inghetata de vanilie sau iuart grecesc
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC si pregatiti o tava in care vreti sa faceti desertul.
Umplutura de afine: dupa cum v-am spus mai sus, am folosit afine congelate, pe care nu le-am lasat sa se dezghete. Intr-un bol am adaugat afinele, zaharul, sarea, sucul de lamaie si faina. Cu o spatula amestecati usor, fara sa striviti fructele. Le rasturnati in forma. Le nivelati usor. Amarettele trebuesc transformate in pesmet. Le aruncati intr-o punga si cu un facalet de lemn le bateti bine de tot pana devin pudra. Le presarati peste fructe. Separat, in alt bol, pregatiti crumble-il: adaugati toate ingredientele … Si cu mainele framantati un aluat, nu trebuie sa fie neted, din contra, trebuie sa rezulte unul nisipos. Tot acest amestec il presarati peste fructe. Dati desertul la cuptor pentru 25-30 de minute, sau pana aluat incepe sa capete o culoate usor aurie. Caldut il serviti cu inghetata de vanilie sau in cazul de fata, iaurt grecesc. Sa fiti sanatosi! .