979
Ce-mi place la budinca acesta de paine, e ca se face foarte repede, are o consistenta cremoasa si foarte buna la gust.
Este un desert excelent pentru intreaga familie!
Este un desert excelent pentru intreaga familie!
Pentru 6 persoane :: Preparare 30 minute :: Dificultate redusa :: Coacere 45 minute
Ingrediente:
– 250 g paine
– 2 1/2 cani lapte gras
– 3/4 cana piure de dovleac
– 3/4 cana zahar alb
– 3/4 cana zahar brun
– 5 oua
– vanilie
– 2 lingurite de scortisoara
– 1 lingurita ghimbir proaspat ras
– nucsoara
1 cana = 250 ml
Ingrediente:
– 250 g paine
– 2 1/2 cani lapte gras
– 3/4 cana piure de dovleac
– 3/4 cana zahar alb
– 3/4 cana zahar brun
– 5 oua
– vanilie
– 2 lingurite de scortisoara
– 1 lingurita ghimbir proaspat ras
– nucsoara
1 cana = 250 ml
Preparare: ungeti o tava de copt cu unt. Painea, de preferabil cea coapta pe vatra, o taiati cubulete si o asezati in tava.
Intr-un castron incapator bateti oualae cu cele doau tipuri de zahar, adaugati laptele si piureul de dovleac.
Adaugati aromele, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si vanilia. Omogenizati bine.
Turnati acest amestec peste cubuletele de paine. Lasati budinca 20 de minute, in acest timp paine va absorbi tot lichidul. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC si dati budinca pentru 45 de minute. Sa o testati sa fiti siguri ca este gata, in mijlocul budincii intoduceti lama unui cutit, daca iese curata inseamna ca budinca este gata.
Oportionati calduta sau rece, e buna oricum!
5 comentarii
acum minunea este in cuptor si asa bine miroase bucataria…….abia astept sa fie gata , dana din arad
foarte aspectuos si cred ca si bun .in copilarie ne facea mama ceva budinca de genul asta,dar cu ramasitele de cozonaci de la craciun,dar fara dovleac.pa, dana din arad
Salut Isabela,
Iti urmaresc de putina vreme blogul, si bineinteles ca nu am reusit sa parcurg toate retetele :), dar sunt din ce in ce mai incantata de ce gasesc aici. Budinca aceasta pare absolut delicioasa. Tocmai ma gandeam ce desert sanatos pot face din care sa manance si fetita mea de 1 an.. si iata solutia.
Indraznesc sa te invit si pe blogul meu… e mic si la inceput… dar sper sa-ti placa: http://caietulminuni.blogspot.com/
Iti doresc mult succes si cat mai multe retete reusite!
Multumesc Adriana si te mai astept pe la mine :)!
Buna!
Am gasit blogul tau intamplator pe google cautand o rulada cu gem. Imi place tare mult faptul ca postezi si poze odata cu retelete.
Mult succes in continuare la postst si gatit!
Cu drag , Adriana