2,K
Pentru mine, pentru tine, pentru voi toti, iubitori de cafea! O prajitura aromata cu cafea, putina tonka rasa si scortisoara. O bunatate, plus galzura care contine tot cafea, n-are cum sa nu va placa!
A fost pregatita pentru tema 5, Coffee Addict din “Inspiration Food Marathon”, organizata de Electrolux. Astept cometariile voastre aici, si like-urile pe pagina deFb a blogului.
Pentru 12 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 1 h :: Dificultate redusa
Ingrediete:
Pentru blat:
– 240 g faina
– 1 1/2 lingurita praf de copt
– 1/4 lingurita sare
– 180 g unt
– 200 g zahar
– 2 oua mari
– vanilie, eu am ras putina tonka
– 240 ml smantana
– 2 linguri de praf de espresso, dizolvat intr-o lingura apa fierbinte
Pentru statul crocant:
– 65 g zahar brun
– 85 g faina
– 1 1/2 lingurita scortisoara
– tonka rasa
– 1/4 lingurita sare
– 60 g unt rece
Pentru glazura de espresso:
– 1 1/2 lingurita praf de espresso
– 2-3 linguri cafea tare
– 120 g zahar pudra
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Pregatiti o tava rotunda, cu diametrul de 22 cm. Ingredietele pentru prajitura, de preferabil sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol amestecati faina, cu praful de copt si sarea. Separat intr-un alt bol, bateti untul cu zaharul pana devine o crema. Adaugati ouale unul cate unul.
In trei transe adaugati faina si smantana. Omogenizati bine.
Separat dizolvati pudra de espresso in apa calda.
Turnati in compozitie, radeti si putina tonka si omogenizati bine.
Stratul crocant: intr-un bol adaugati toate ingredietele.
Si cu degetele framantati repede un aluat sfaramicios, de consistenta unui nisip umed trebuie sa va iasa.
Turnati jumatate din compozitia pentru prajitura in tava, presarati si din amestecul crocant, turnati si restul din compotie. Deasupra iar amestecul crocant. Dati prajitura la cuptor pentru aproximativ o ora. Dar o incercati cel mai bine cu o scobitoare sa va dati seama cand este gata. Daca batul iese curat, inseamna ca prajitura este coapta. O lasati sa se receasca in tava.
Dupa ce este complet racita, turnati glazura de espresso.
Glazura de espresso: intr-un castronel amestecati toate ingredietele pana devine o glazura destul de fluida. Daca vi se pare ca este prea tare, mai adaugati putina cafea.
Serviti prajitura, normal, langa o ceasca de cafea.
6 comentarii
delicioasa si frumos prezentata!
Isa nu imi trimiti si mie o astfel de prajitura? E mininuata!
PS Bei cam multa cafea (uitandu-ma dupa machinetta 🙂 )
Super delicioasa prajitura asta! Eu nu rezist la dulciurile cu cafea . Bafta…ciao!
E grozava prajitura asta!
Ce frumoasa prezentare Isabela!Felicitari!Te pup!
Trebuie sa fie foarte buna prajitura ta! Imi place cafeaua in prajituri.