Prajitura Mocha si glazura de espresso

de Isabela Spataru
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
Pentru mine, pentru tine, pentru voi toti, iubitori de cafea! O prajitura aromata cu cafea, putina tonka rasa si scortisoara. O bunatate, plus galzura care contine tot cafea, n-are cum sa nu va placa!
A fost pregatita pentru tema 5, Coffee Addict din “Inspiration Food Marathon”, organizata de Electrolux. Astept cometariile voastre aici, si like-urile pe pagina deFb a blogului.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze

Pentru 12 persoane :: Preparare 30 minute :: Coacere 1 h :: Dificultate redusa

Ingrediete:
Pentru blat:
– 240 g faina
– 1 1/2 lingurita praf de copt
– 1/4 lingurita sare
– 180 g unt
– 200 g zahar
– 2 oua mari
– vanilie, eu am ras putina tonka
– 240 ml smantana
– 2 linguri de praf de espresso, dizolvat intr-o lingura apa fierbinte
Pentru statul crocant:
– 65 g zahar brun
– 85 g faina
– 1 1/2 lingurita scortisoara
– tonka rasa
– 1/4 lingurita sare
– 60 g unt rece
Pentru glazura de espresso:
– 1 1/2 lingurita praf de espresso
– 2-3 linguri cafea tare
– 120 g zahar pudra
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Pregatiti o tava rotunda, cu diametrul de 22 cm. Ingredietele pentru prajitura, de preferabil sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol amestecati faina, cu praful de copt si sarea. Separat intr-un alt bol, bateti untul cu zaharul pana devine o crema. Adaugati ouale unul cate unul.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
In trei transe adaugati faina si smantana. Omogenizati bine.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
Separat dizolvati pudra de espresso in apa calda.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
Turnati in compozitie, radeti si putina tonka si omogenizati bine.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
Stratul crocant: intr-un bol adaugati toate ingredietele.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
Si cu degetele framantati repede un aluat sfaramicios, de consistenta unui nisip umed trebuie sa va iasa.
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze
Turnati jumatate din compozitia pentru prajitura in tava, presarati si din amestecul crocant, turnati si restul din compotie. Deasupra iar amestecul crocant. Dati prajitura la cuptor pentru aproximativ o ora. Dar o incercati cel mai bine cu o scobitoare sa va dati seama cand este gata. Daca batul iese curat, inseamna ca prajitura este coapta. O lasati sa se receasca in tava.
Dupa ce este complet racita, turnati glazura de espresso.
Glazura de espresso: intr-un castronel amestecati toate ingredietele pana devine o glazura destul de fluida. Daca vi se pare ca este prea tare, mai adaugati putina cafea.

Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze

Serviti prajitura, normal, langa o ceasca de cafea.
IMG_9716
Mocha Coffee Cake with Espresso Glaze

Related Posts

6 comentarii

Caietul cu retete noiembrie 29, 2012 - 5:00 am

delicioasa si frumos prezentata!

Răspuns
Irina (Bucataria Irinei) noiembrie 28, 2012 - 11:42 am

Isa nu imi trimiti si mie o astfel de prajitura? E mininuata!
PS Bei cam multa cafea (uitandu-ma dupa machinetta 🙂 )

Răspuns
Nicoleta - Agenda di Nico noiembrie 27, 2012 - 8:46 am

Super delicioasa prajitura asta! Eu nu rezist la dulciurile cu cafea . Bafta…ciao!

Răspuns
Paula Gafitescu noiembrie 27, 2012 - 6:30 am

E grozava prajitura asta!

Răspuns
Angelica noiembrie 27, 2012 - 4:46 am

Ce frumoasa prezentare Isabela!Felicitari!Te pup!

Răspuns
Gabriela noiembrie 26, 2012 - 9:09 pm

Trebuie sa fie foarte buna prajitura ta! Imi place cafeaua in prajituri.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.