Delicii suedeze

de Isabela Spataru
Saffron Biscotti + No Bake Swedish Chocolate Balls
Revin cu urmatoarea tema din “Inspiration Food Marathon”, organizata de Electrolux.
Delicii suedeze, am stat foarte mult pe ganduri si chiar nu-mi venea nicio reteta cu specific suedez.
Singura mea scapara a fost internetul. Am tot cautat retete cu specific suedez si am gasit doua si nu m-am hotarat pe care sa o fac, asa ca pentru tema 4 din “Inspiration Food Marathon”, organizata de Electrolux, am pregatit doua retete, Biscotti cu sofran si Bilute cu ovaz si cacao. Plus bonus, o bautura calda, specifica de Craciun, Vin dulce.
Sper sa va placa, sa le dati like pe pagina de FB a blogului si sa-mi lasati aici cometariile voastre.

Biscotti cu sofran

Saffron Biscotti
Biscotti aromati si crocanti, numai buni de rontait la o cana de ceai. Retete adaptata dupa aceasta.

Ingrediente:
– 360 g faina
– 2 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita sare
– 200 g zahar
– 60 g unt moale
– 1 lingura coaja de portocala pudra
– 1 lingurita sofran
– 2 oua
– 60 ml lapte
– 100 g ciocolata amaruie

Saffron Biscotti
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC.
Amestecati impreuna faina, praful de copt si sarea, intr-un bol mediu.
Intr-un bol mai mare, cu ajutorul mixerului sau a uni tel, bateti untul cu zaharul, coaja de portocala si sofranul, pana capata o culoare pala.
Adaugati ouale, unul cate unul si bateti bine dupa fiecare. Turnati si laptele. Mixati bine pana la o omogenizare completa.
Saffron Biscotti
Adaugati ingredientele uscate, in trei transe.
Saffron Biscotti
La sfarsit, ciocolata tocata in cubulete mici.
Saffron Biscotti
Impartiti aluatul in 3 pe o hartie de copt. Formati suluci din aluat, pe care le aplatisati usor cu o lingura. Dati la rece pentru 20 de minute.
Saffron Biscotti
Coaceti sulurile timp de 30-35 de minute, pana incep sa se rumeneasca usor pe margini.
Dupa acest timp le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca timp de 15 minute.
Taiati fiecare sul in bucati mici, late cam de 1 cm. Asezati bucatile, cu taietura in sus, la loc in tava si mai coaceti pentru inca 15-20 de minute, pana cand incep sa se faca usor maronii si se usuca.
PicMonkey Collage9
Se pastreaza in cutii de metal.
IMG_9620

_________________________________________________________________________________________________

Bilute cu ovaz si cacao

No Bake Swedish Chocolate Balls
Se fac atat de repede, sunt extrem de gustoase si cam creeaza depententa. Reteta adaptata dupa aceasta.

Ingrediente:
– 120 g ovaz
– 100 g unt la temperatura camerei
– 60 g zahar brun
– 3 linguri cacao
– 3 linguri cafea tare, espresso
– vanilie, eu am ras putina tonka

Preparare: eu am mixat toate ingredietele timp de cateva secunde la robot. Daca nu aveti robot. cu ajutorul mainelor framantati o pasta omogena. Dati pentru cateva minute compozitia la rece.
No Bake Swedish Chocolate Balls
Modelati bilute micute, pe care le tavaliti prin nuca de cocos.
No Bake Swedish Chocolate Balls
Le dati la rece, pana in momentul in care le serviti.
IMG_9562
No Bake Swedish Chocolate Balls

________________________________________________________________________________________________

Si inchei cu un Vin dulce pentru Craciun. Ca tot se apropie Sarbatorile de Iarna, am zis sa fac si un vin fiert. Iarna eu il beau in special cand ajung la tara, la gura sobei. Reteta inspirata dupa acesta.

Ingrediente:
– 750 ml vin rosu
– cateva boabe de cardamon
– 1 bat de scortisoara
– 1 bucatica mica de ghimbir
– 100 g zahar
– coaja de portocala

Sweet Christmas Wine
Intr-o craticioara se fierb toate ingredientele pentru cateva minute. Se serveste cu migdale.
Mmmm….. foarte delicios!
Sweet Christmas Wine

Related Posts

5 comentarii

Gabriela noiembrie 26, 2012 - 8:59 am

Biscuitii aceia trebuie sa fie tare buni!

Răspuns
Cristina noiembrie 22, 2012 - 11:33 am

Noroc si bafta!!!

Răspuns
Sisters'Kitchen noiembrie 22, 2012 - 11:16 am

Foarte frumos Isa…bafta!

Răspuns
Paula Gafitescu noiembrie 22, 2012 - 6:26 am

Minunat arata toate!! Felicitari! Eu m-as servi cu mare pofta din tot ce-ai pregatit tu 😉

Răspuns
Olguta noiembrie 21, 2012 - 11:12 pm

Cred si eu ca bombonicile dau dependenta, arata superb 🙂 Totul arata intr-un mare fel oricum.. nici nu stiu la care m-as opri. Felicitari, Isa si multa bafta la concurs! 🙂

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.