Prajitura cu migdale (Ikea)

de Isabela Spataru
IMG_1742
In ultimul timp am facut o obsesie pentru prajitura asta de la Ikea. De fiecare data cand ajungeam pe acolo, era musai sa-mi inchei masa cu dulcele asta :). Si cum n-am rezistat, am facut cateva cercetari si am gasit retata prajiturii cu migdale. Bineinteles ca abia asteptam sa vina weekend-ul sa pregatesc minunatul dulce!
Va zic din start, unul dintre blaturi l-am ars. Asa ca, va avertizez de pe acum, stati cu ochii pe cuptor, se coc fff repede.
Dar una peste alta, prajitura cu migdale (Ikea) este excelenta!
IMG_1746
Pentru foi:
– 4 albusuri
– 250 g zahar fin
– 8 linguri faina de migdale
Crema de vanilie:
– 4 galbenusuri
– 100 g unt
– 100 g zahar
– semintele de la o pastaie de vanilie
In plus:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 100 ml frisca batuta
– cateva migdale
*Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Intr-un bol bateti spuma albusurile cu zaharul. Adaugati faina de migdale si cu o spatula, cu miscari de jos in sus, omogenizati compotitia.
Acum depinde de voi cat de mare sa fie blatul, eu am ales sa le fac la diametrul de 18 cm. Soo, impartiti compotia in trei. Coaceti trei foi la cuptor, pentru 15-20 de minute, dar nu mai mult. Cand prind o culoare usor maronie, sunt gata.
Cat se racesc pregatiti crema. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana devin spuma. Pe bain-marie fierbeti crema, pana devine de consistenta unei smantani groase. Nu uitati si de vanilie.
Cat este inca calduta, adaugati untul taiat cuburi si spumati bine cu mixerul.
Topiti si ciocolata pe bain-marie.
IMG_1744
Asamblare: blat, crema, iar blat si iar crema si blat. Terminati cu frisca batura. Cu grija turnati ciocolata topita si presarati cat de multe migdale usor zdrobite doriti.
Sa aveti pofta!
IMG_1795

Related Posts

8 comentarii

Flory mai 29, 2013 - 12:18 pm

Arata foarte bine!!! Ador prajitura asta!Abia astept sa fac varianta ” home made.Multumim Isabela!

Răspuns
Andreea Popa aprilie 6, 2013 - 8:05 pm

Wow, arata delicios! Felicitari!

Răspuns
Sisters'Kitchen aprilie 4, 2013 - 6:10 am

Ce ne place prajitura astaaa!Bun, foarte, foarte bun.te pupam

Răspuns
Maria aprilie 3, 2013 - 9:25 am

Arata delicios ! Felicitari !

Răspuns
Anonymous aprilie 1, 2013 - 7:48 am

la crema nu mai trebuie cava lichid? nu va iesi prea groasa?

lexy

Răspuns
Mihaela martie 31, 2013 - 12:49 pm

wow Iza, cum arata ! cred ca-i delicioasa !

Răspuns
Corina Ureche martie 30, 2013 - 9:53 am

Doamne ce bine poate arata!!

Imi place si suportul, tot vreau sa imi cumpar si eu unul si tot aman..nu stiu ce astept

Răspuns
Rocsy Ciobanu martie 30, 2013 - 9:16 am

Un deliciu aromat!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult