Prajitura cu iaurt

de Isabela Spataru

Reteta din Cucina No Problem iunie/2008

O prajitura foarte rapida, pufoasa si foarte gustoasa šŸ˜›
Odata ce am descoperit-o am s-o fac tot timpul cand am chef de ceva dulce.

Pentru 8 persoane :: Rapida :: Preparare 20 minute :: Coacere 40 minute

Ingrediente:
ā€“1 paharel de iaurt natural de 125 g
ā€“zahar
ā€“faina 00
ā€“3 oua
ā€“ulei de masline
ā€“1/2 pliculet de praf de copt
ā€“1 pliculet de vanilie
ā€“putina sare
ā€“zahar pudra


Varsati tot continutul paharelului de iuart intr-un castonas, spalati vasul, stergeti-l bine, pentru ca ne va trebui sa masuram restul ingredientelor pentru prajitura.

Separati galbenusurile de albusuri.

Masurati 2 paharele de zahar si rasturnatile peste galbenusuri. Bateti cu mixerul pana devine o crema alba si spumoasa.

Adaugati iaurtul si 1/2 paharel de ulei de masline. Mixati bine.

Masurati si 3 paharele de faina pe care le amestecati cu praful de copt. Le incorporati in compozitia de mai sus.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si vanilia. Le adaugam in compozitie si le amestecam usor, cu miscari de jos in sus sa nu se lase compozitia.

Turnam totul intr-o tava rotunda. Dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 40 de minute.

O lasam sa se raceasca in forma si cat este calduta o presaram cu zahr pudra.

Noi am servit-o asa ca atare, dupa-amiaza. Dar si la micul dejun este foarte buna alaturi de o ceasca cu cafea cu lapte.

O alta varianta: se poate adauga in compozitia gata facuta, 150 de g de morcov razuit si 100 g de migdale sau nuci macinate. Se da la cuptor la 180 gradeC pentru 50 de minute. Se serveste rece presarata cu zahar pudra.
Ā 
*****

Related Posts

12 comentarii

misselenusha octombrie 19, 2009 - 11:55 am

Am facut-o de doua ori, foarte buna si usor de facut. A doua oara am arso putin pe fund dar am curatat-o si am pus glazura de ciocolata pe partea curatata si am presarac nuca de cocos din belsug. A fost groaznic de buna… Mi s-a facut gura apa numai gandindu-ma la ea.
Pupici

Răspuns
ISABELA septembrie 15, 2008 - 5:52 pm

Sa-ti fie de bine

Răspuns
Anonymous septembrie 15, 2008 - 10:41 am

am facut-o si a iesit super.multumesc.

Răspuns
ISABELA septembrie 13, 2008 - 10:05 am

James se face foarte repede šŸ˜›

Multumesc si tie la fel

Răspuns
Amalia septembrie 10, 2008 - 4:57 pm

Oau, ce praji pufoasa, mi-ai facut pofta…foarte frumoasa ti-a iesit!

Răspuns
jamescrissilv.ro septembrie 9, 2008 - 8:27 pm

Am poftit la o asa prajitura pufoasa dar mi-e asa de lene sa o fac….
o seara minunata iti doresc

Răspuns
ISABELA septembrie 8, 2008 - 8:44 pm

Ina am fost la tine pe blog, le0am vazut pe bruschette, ti-au iesit mai mult decat bine šŸ™‚

Ma bucur ca-ti place prajitura.
Sa traiasca Photoshop-ul, ca acolo am sa mai pictez oo šŸ˜›
šŸ˜€ Si esti o dragutza si jumatate, te mai astept oricand cu drag pe la mine.

Pupici

Răspuns
ISABELA septembrie 8, 2008 - 8:13 pm

Dap Cristina asa este, e o prajitura care-ti iese la orice ora din zi sau din noapte si e si foarte gustoasa.

Multumesc frumos pentru premiu, inseamna mult pentru mine.

Poop

Răspuns
ISABELA septembrie 8, 2008 - 8:11 pm

James iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Chiar am avuto zi minunata alaturi de familia mea.

Răspuns
ina septembrie 8, 2008 - 8:05 pm

Deci: 1. am facut bruschetele :-))) DEMENTIALE!!!
2. Prajitura asta arata supeeer
3. Dc tu ai pictat ouale, is f faine :-p
4. Moor dupa retetele tale!!!
am facut odata de pe culinar sparanghelul gratinat… o nebunie!

Răspuns
Cristina septembrie 8, 2008 - 1:17 pm

excelenta prajitura !! si noua ne place mult cred ca ete una dintre cele mai gustoase si usor de facut ..

Cind ai timp sa treci pe la mine caci am un mic premiu pt tine !
spor la prajiturit:-)

Cristina

Răspuns
jamescrissilv.ro septembrie 8, 2008 - 8:54 am

Cu ocazia Nasterii Fecioarei Maria, iti si va doresc un sincer La Multi Ani si toata fericirea din lume!
o zi minunata iti doresc

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.