4,5K
Pentru ca „ma scald in branza de vaci” :)) , mamaia face o branzica asa de buna si telemea :P, am incercat aceasta placinta suuuper buna. Pentru o duminica in famile, este un desert perfect.
Pentru 6 persoene :: Rapida :: Preparare 15 minute :: Coacere 35-40 minute
Ingrediente:
– 1 pachet foi de placinta, cele bulgaresti sunt cele mai bune
Ingrediente:
– 1 pachet foi de placinta, cele bulgaresti sunt cele mai bune
Pentru umplutura:
– 500 g branza de vaci
– 1 plic praf de budinca de vanilie, a mea a fost si cu bucati de capsuni
– zahar dupa gust
– 3 oua
– putina sare
– o mana de stafide inmuiate in rom
– 200 ml smantana
– 500 g branza de vaci
– 1 plic praf de budinca de vanilie, a mea a fost si cu bucati de capsuni
– zahar dupa gust
– 3 oua
– putina sare
– o mana de stafide inmuiate in rom
– 200 ml smantana
Pentru deasupra:
– 2 oua
– putin zahar si sare
– 200 ml smantana
– 2 oua
– putin zahar si sare
– 200 ml smantana
Preparare: foile de placinta le lasam la dezghetat, le manuiti usor ca sunt foarte fragile si se rupt repede, la mine s-au rupt putin la capete.
Umplutura: amestecam branza de vaci cu sare, zahar, praful de budinca, ouale si smantana.
Umplutura: amestecam branza de vaci cu sare, zahar, praful de budinca, ouale si smantana.
Pana devine o compozitie cremoasa.
La final adaugam si stafidele.
Umplem foile. Intr-un pachet sunt in jur de 16 foi de placinta. Le impartim in 4. Fiecare foicica o ungem cu unt topit sau ulei. Luam cate 4 foi, suprapuse, adaugam umplutura, rulam cu grija si adaugam ruloul in tava. Asa procedam si cu restul rulourilor.
Asezate toate 4 in tava.
Amestecam bine ingredientele pentru deasupra.
Si turnam peste placinta.
Dam la cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.
Cat este calduta o pudram cu zahar pudra.
Excelenta!!!
15 comentarii
Pentru cei care locuiesc in Italia: se gasesc foi de placinta la Auchan, la raionul cu aluaturi gata pregatite(pasta sfoglia,brise), marca Stuffer, niste cutiute albastre si sunt cate 4 foi de 36×39. De 7 ani tot caut in sfarsit am gasit.Asa ca Isabela, cat de curand am sa prestez reteta asta.
sunt si in Italia SE NUMESC PASTA A FILO SI SE GASESC IN SUPERMERCATO PE RAFTURILE CU PASTA SFOGLIA SI PASTA DE PIZZA(BUITONI)
reteta e f.buna,prajitura a iesit excelent,e prima data cand sunt multumita de cum imi iese folosind foile de placinta,pacat insa ca a iesit prea putin!!!
Buna Isabela…imi place la nebunie placinta asta dar de cand sunt in Italia nu am avut cum sa o prepar din cauza ca aici nu sunt foi de placinta.Astazi am zis totusi sa incerc cu pasta sfoglia(aluat pentru strudel)si nu mi-a iesit…in sensul ca ramane cruda inauntru.Si nici branzica de vaci nu este…asa ca vroiam sa ii raspund si lui Myraj…mai bine astepti pana te duci acasa sau daca ai vreun magazin romanesc prin apropiere poti sa intrebi.Oricum Isabela, tineam sa te felicit pentru toate retetele pe care ni le prezinti atat de bine si detaliat…eu am mai postat o data sau de 2 ori dar am facut nenumarate din retetele tale…
Sint myraj , m-am semnat dar nu stiu de ce a iesit altfel…
stau acum in italia si foi de placinta cum avem noi acasa nu sint, de care sa folosesc ???
multumesc anticipat!
Thx Maria, I hope you like it and good appetite!
Pai draga anonim/anonimule, mai intai semneaza-te si tu sa stiu si eu cui sa ma adresez. Daca nu stai in Romania, sigur sunt si pe acolo unde esti foi de placinta. unde locuiesti?
😀 Stefan, imi pare rau ca salivezi :D, dar poate o pregatesti si iti potolesti pofta 😛
Lissa, mersi frumos. Si eu ti-am ochit placinta insiropata 😛
Silvana, grazie mille 🙂
Excelent! Looks so delicious! I will try it soon, kisses!
Este placinta mea preferata, doar privind-o…si inghit in sec. Nu este greu de facut dar nu ma descurc cu foile, Acasa aveam foi de placinta dar aici ? ce sa pun ?
mi-ai facut o pofta…felicitari!!!
Vai ce bine poate sa arate, salivez la job, si mi-am adus aminte ca-s flamand, iar placintele tale ma fac si mai flamand
stefan
Ce bine arata,trebuie sa incerc si eu varianta asta neaparat!
Retetele tale sunt super delicioase toate ,felicitari!
deve essere buonissima brava