Sorbet de capsuni

de Isabela Spataru

Strawberry Sorbet

Un sorbet cu adevarat divin!!! 😀 si nu va mint. E dulce-acrisor, numai bunde savurat in zilele toride de vara. Se prepara foarte repede si nicinu mai apuc sa-l pun in cupe, ca deja dispare :)). O compozitie nu este deajuns, eu am pregatit de fiecare data dubla sau tipla :D. Saptamana asta cred ca l-am facut aproape in fiecare zi, ne-am rasfatat noi si inclusic persoanele care ne-au vizitat.

Pentru 2 perosne :: Rapid :: Preparare 20 minute :: Inghetare 10 minute

Ingrediente:
– 200 g capsuni
– 110 g zahar
– 200 ml apa
– sucul de la 1 lamaie
Strawberry SorbetPreparare: din zahar+apa facem un sirop pe care il fierbem 1o minute. Il lasam la racit si dupa il dam la frigider pana e foarte rece. Capsunile, la fel sa fie de la frigider.

Aruncam capsunile in blender impreuna cu sucul de la lamaie si mixam bine. Adaugam si siropul de zahar. Iese in jur de 500 ml.

Strawberry Sorbet

Dam drumul la masina de inghetata si turnam compozitia rezultata. Dupa 5 minute era apoape gata.

Strawberry Sorbet

In 10 minute, am oprit masina, consistenta era foarte cremoasa si culoarea nu mai zic :D.

Strawberry Sorbet

Il turnam in cupe (sa fie scoase din congelator) si savuram imediat.

Strawberry Sorbet

Suuuper racoritor si cu un gust, mmmmm……. 😛

Strawberry Sorbet

Sa aveti pofta daca il incercati!

Strawberry Sorbet

Related Posts

22 comentarii

ISABELA aprilie 20, 2010 - 9:01 am

Stefania sincera sa fiu nu am apucat niciodata sa congelez dorbetul :P. Totdeuna il terminam imediat si parca nu era deajuns :))
Dar am sa fac o incercare intr-o zi si dupa ce se face la masina am sa-l pun in caserola(scoasa de la rece) si la congelator. Sper sa nu inghete tun 🙂
Inghetata am facut si am pus=-o la caserole, ramane cremoasa si nu ingheata bocna, pot spune ca este ca cea cumparata 🙂

Te mai astept pe la mine :*

Răspuns
Stefania aprilie 19, 2010 - 9:44 am

Isabela, sorbetul arata super :-). Vreau sa cumpar masina de facut inghetata si imediat cum apar capsunele il incerc.

Dar am o intrebare. Dupa ce sorbetul ingheata in masina, il pot pune in caserole de inox sa il pastrez la congelator? Vreau sa fac o cantitate mai mare, sa il pastrez ceva timp. Mi-e teama ca va ingheta bocna. Tu ai incercat sa-l pastrezi?

Răspuns
Ben iunie 25, 2009 - 5:19 pm

That looks delicious! Thanks for participating in the Homemade Challenge 🙂

Răspuns
Anonymous iunie 25, 2009 - 12:53 pm

super tare sorbetul…si are o culoare divina
inca odata felicitari

Răspuns
ISABELA iunie 16, 2009 - 12:14 pm

Mada si eu am vazut pe la tv, unii puneau albus in sorbet, nu stiu care e difernta intre al meu si cel cu albus 🙂
Uite adresa mea de email: iza(around)isabelacuisine(dot)com, srie-mi si eu o sa-ti dau toate detaliile de unde am luat masina.

Răspuns
ISABELA iunie 16, 2009 - 12:11 pm

Schollgirl, mersi pentru vizita. Am trecut pe la tine, imi place, am sa mai trec 😀

Răspuns
ISABELA iunie 16, 2009 - 12:09 pm

OK Fiordivanilla 😀

Răspuns
Fast iunie 15, 2009 - 12:03 pm

Get your free dunkin donuts coupons Today!

Răspuns
Mada iunie 15, 2009 - 9:40 am

Si inca ceva…sorbetul nu contine si albus de ou? Eu asa am vazut la o emisiune…stii ceva de diferenta dintre ele, adica cu si fara albus? Multumesc inca o data.Ma gandesc ca si cu zmeura iese un sorbet de vis, ce crezi?

Răspuns
Mada iunie 15, 2009 - 9:35 am

Isa, te rog mult sa-mi spui unde gasesc masinuta de inghetata…caut de vreo doi ani, sorbetul tau e divin si mi-e ca trec capsunile si eu tot nu-l pot degusta. E drept ca am mai vazut cate o masinuta din asta in magazine dar nu mi-a inspirat incredere brand-ul, adica era un no name si sunt patita cu un mixer facut pe vapor care a inceput sa miroasa a ars de la prima folosire…asa ca nu am cautat decat “de firma” ca sa zic asa. Si mai spune-mi ce capacitate trebuie sa aiba…sa incapa cat mai multa inghetata in ea 🙂 Merci frumos!

Răspuns
Schoolgirl iunie 14, 2009 - 7:41 am

Arunca o privire si aici : http://schoolgirlswardrobe.blogspot.com/

Poate gasesti ceva pe gustul tau.:)
Multumesc.
PS.Daca doresti sa facem schimb de linkuri,anunta-ma prin email.

Răspuns
fiOrdivanilla iunie 13, 2009 - 8:18 pm

ah, ma allora posso scriverti in italianoooooooooooooooo!?!?

Răspuns
ISABELA iunie 13, 2009 - 4:38 pm

Grazie Fiordivanilla 😛

Răspuns
ISABELA iunie 13, 2009 - 4:38 pm

Mersi Diana 🙂

Răspuns
ISABELA iunie 13, 2009 - 4:37 pm

Din pacate draga anonima (pls semnati-va de acum in colo, sa stiu si eu cui sa ma adresez) nu stiu cum sa iasa sorbetul cremos la congelator. Ar fi ceva, sa-l scoti din ora in ora sa-l amesteci bine, poate in felul asta nu se mai ingheata bocna.

Răspuns
fiOrdivanilla iunie 13, 2009 - 3:52 pm

is fantastic!

Răspuns
DiAnais iunie 13, 2009 - 2:29 pm

Uau, chiar ca are o culoare extraordinara!

Răspuns
Anonymous iunie 13, 2009 - 10:50 am

eu l-am bagat la congelator si nu a iesit cremos si frumos asa ca la dvs caci nici eu nu am masina de inghetata nu stiti vreun alt truc sa ne iasa si noua la fel de bun
?

Răspuns
ISABELA iunie 13, 2009 - 8:44 am

😛 Thx Vera 🙂

Răspuns
ISABELA iunie 13, 2009 - 8:43 am

Adelina il poti pune la congelator, in 2-3 ore este gata :). Dar nu garantez ca va iesi la fel de cremos. Uite, poti cauta si forme din acestea, http://dobrinisabela.blogspot.com/2008/08/sorbet-de-pepene-galben-si-morcovi.html

Răspuns
Vera iunie 13, 2009 - 8:39 am

Look sow nami!

Răspuns
Adelina iunie 13, 2009 - 8:32 am

buna ziua! sorbetul arata extraordinar. felicitari! vreau sa il incerc dar nu am masina de inghetata. exista si o alta alternativa? multumesc!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult