1,7K
O alta reteta pe care o faceam inca de cand eram micuta sunt papanasii. Tin minte ca cocaleam la ei o multime, eram pana in gat de faina :)) Mucca(aka. mama ) sper sa intri si sa-i vezi, sa-ti fac pofta si sa-i faci si tu dupa atata timpt. Si LaureiA, care am vorbit cu ea acum cateva zile si spunea ca ii este foarte pofta de papanasi. Asa ca draga mea, sper sa-ti placa.
Pentru 4 persoane :: Rapizi :: Preparare 10 minute :: Coacere 10 minuteIngrediente: (8 papanasi si 8 bilute)
250 g branza de vaci (100% home made)
2 oua, tot de tara
2 pliculete vanilii
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
faina cat cuprinde
dulceata si smantana dulce
250 g branza de vaci (100% home made)
2 oua, tot de tara
2 pliculete vanilii
1/2 plic praf de copt
un praf de sare
faina cat cuprinde
dulceata si smantana dulce
Preparare: intr-un castron adaugam branza de vaci, ouale, vanilia, praful de copt si sarea.
Amestecam pana se omogenizeaza bine. Adaugam faina putin cate putin si amestecam cu mana, pana devine un aluat eleastic.
Ii dam forma de bila. Aluatul este foarte usor de lucrat.
Impartim aluatul in 8 bile mari si 8 mai micute. La cele mari cu ajutorul degetului facem o gaura, dand forma de panapas. Asa procedam si cu restul. Cam asa trebuie sa obtineti, ca in imaginea de mai jos.
Intr-o cratita incingem ulei de floarea-soarelui si prajim papanasii si bilutele.
Ii scoatem pe hartie absorbanta.
Adaugam dulceata/gem dupa preferinta, la mine de capsuni si smantana dulce.
Asezam si biluta peste. Servim. Sunt deliciosi.
9 comentarii
Sint foarte frumosi papanasii tai …arata extraordinar si cu siguranta sint gustosi
felicitari
Laura ce ma bucur ca ti-au placut 😀 stiu acum cu ce ter astept pe la mine sau cand ne intalnim :), am sa fac o portie dubla de papanasi 😛
Te pup !
Iulia mersi. Pofta mare de pe acum la papanasi 🙂
Lissa si ai tai sunt foarte delicioasi, mai omorat cu dulceata de mure, de care nu am mai mancat de ani buuuni 😛
Singmaraja thx for visit me 🙂
Vai mai Alizel cat de frumosi ti-au iesit si au crescuuuut ca nebunii. Scumpa mica si frumoasa cred ca o sa fac o tura de branzica prospata ca sa ii incerc si eu ca tare faini sunt!! Te pupic scumpa si multumesc pentru papanasi. M-am servit cu vreo doi si au fost buuuuuuni rau!! Pup pup!!
Isa,ce bine arata papanasii tai!!!Super!Chiar mi-ai dat o idee cu branza facuta in casa :))Merci:)!!!Pooop!
Isabela ,parca ne-am inteles cu papanasii…ha ,ha..si eu am facut;ai tai sunt mai frumosi,te pup!
Nice foods
singamaraja reading your blog