Negresa vegana cu dovlecei

de Isabela Spataru

IMG_6704

Astazi am pregatit o negresa atat de delicioasa si de buna, incat n-ai crede ca este vegana. Reteta este in colaborare cu cei de la Green Sugar, care au fost super draguti sa-mi trimita acasa cateva dintre produsele lor.
Cu totii stim cat este de nesanatos zaharul alb si consumat in cantitati mari chiar nu este ok pentru organism. Nu o sa va povestesc acum cat este de nesanatos, dar va pot spune despre Green Sugar ce este. Este un indulcitor 100% natural, obtinut din frunze de Stevia. Are zero calorii si zero indice glicemic. Nu schimba gustul preparatelor si se comporta excelent in timpul procesului de gatit la temeperaturi inalte. Asadar, il putem folosi in toate deserturile noastre preferate, in cafea, ceai, fara teama ca o sa schimbe gustul lor.

Pentru 8 persoane :: Preparare 15 minute :: Dificultate scazuta :: Coacere 45 minute
Ingrediente:
- 200 g Green Sugar
- 125 ml ulei de floarea-soarelui
- 240 g faina alba
- 30 g cacao
- 2 cani* dovelei rasi si storsi de zeama
- vanilie
- 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 150 g ciocolata amaruie cu minim 70% cacao
* 1 cana= 250 ml

IMG_6665

Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati o tava pentru prajituri cu hartie de copt.
Dovleceii ii radeti cu tot cu coaja, excesul de apa il eliminati. Masurati doua cani de dovlecei rasi si bine scursi de apa.
Intr-un bol adaugati toate ingredientele uscate, le amestecati. Adaugati uleiul si dovleceii. Omogenizati bine. Ciocolata o taiati cu un cutit bucatele potrivite.
Turnat iprajitura in tava si o nivelati usor. O dati la cuptor pentru 45 de minute.

IMG_6697
O lasati sa se raceasca complet in tava si dupa o taiati.

IMG_6700

 

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.