Iubesc Italia, ador mancarea lor si tot ce tine de cultura. Cand am primit invitatia la Restaurantul Parma in Tavola, n-am ezitat si am raspuns cu toata inima, DA! Pot spune ca am facut o calatorie virtula, pret de cateva minute bune, pana in Parma si inapoi. Admosfera este una tipa italiana, exact cum am intalnit-o eu prin restaurantele pe unde am fost in Italia.
Parma este recunoscuta pentru mancarurile specifice si pentru gastronomia dezvolatata in regiune, mai ales datorita produselor precum Parmiggiano Reggiano, Coppa, Pancetta. Aici se face celbrul Prosciutto di Parma, a carui dulceata provine din aerul ce dainue pe colinele ce inconjoara regiunea unde poti adulmeca aroma pinului de Versilia sau a castanului. Tot aici naste si salamul de Felino, ce este lasat la maturat in pivnite cu un climat optim, intr-o zona restransa din sudul Parmei.
Bucataria restaurantului Parma in Tavola
Un meniu ce inspira simplitate, dar cu un aer impresionant, o experienta unica ce combina gust, miros si culoare, toate asociate cu cele mai bune vinuri, alese chiar de Chef Maurizio Morini.
Chef Maurizio Morini sau „Chef Parmiggiano”, este un bucatar desavarsit, foarte sociabil si care iubeste sa interctioneze cu persoanele la masa. A fost extrem de amabil cu noi, ne-a raspuns la toate intrebarile nostre, cum sunt pregatite manacrurile, ba chiar ne-a dat si tips-uri pentru acasa. Tot Chef Maurizio ne-a ajutat sa ne decidem ce sa comandam din meniu.
L-am ascultat cu tot dragul cum ne vorbea despre preparatele sale, sunt fascinata de aceasta bucatarie si de fiecare data cand mi se da ocazia profit la maxim de fiecare minut.
Si acum sa va arat si voua ce am savurat noi la Parma in Tavola, alaturi de alti bloggeri culinari.
Platou cu mezeluri traditionale
Punta de vita alla Parmigiana si cartofi la cuptor
Semifreddo Rocher
Mousse de ciocolata cu miez de nuga
Ce trebuie sa faceti pentru a participa la concurs
Lasa-mi aici un comentariu cu regiunea din Italia care iti place cel mai mult. Locul unde ai fost si doresti sa-l revezi, locul la care visezi de mult sa ajungi. Astept raspunsurile voastre. Like si paginii de facebook Parma in Tavola, nu este obligatoriu, dar va rog sa fiti draguti!
Perioada concursului
Incepe astazi, 18.11.2014 si se incheie pe 25.11.2014
Premiul, un voucher pentru 2 persoane la Reastaurantul Parma in Tavola.
Castigatorul il aleg prin tragere la sorti, cu ajutorul site-ului, Random.org, pe data de 26.11.2014
Mult succes si va astept cu drag!
Informatii si rezervari:
Update:
Vreau sa va multumesc ca ati participat. Avem si un castigator, este cu numarul: