Înghetata si cafea

de Isabela Spataru

Eu un tort pentru iubitorii de cafea.
E dedicat tot pentru mama, care e innebunita dupa cafea si dulciuri cu aceasta.
Ingrediente:
Pentru blat:

  • 100 g ciocolata
  • 150 g biscuiti cu ciocolata

Punem biscuitii intr-o punga si cu un sucitor ii sfaramam pana se fac pesmet

Topim ciocolata pe bain marie si adaugam biscuitii sfaramati. Amestecam pana devine omogen.

Tapetam o tava de tort cu diametrul de 28 cm, cu folie alimentara si intindem amestecul.Dam tava la rece pentru 30 de minute.


Pentru umplutura:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 3 oua
  • 2 linguri praf de cafea solubila
  • 100 ml cafea tare
  • 100 g zahar
Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao
  • boabe de cafea
Mai intai batem frisca pentru umplutura si o dam la rece.

Separam ouale.
Galbenusurile le batem cu cafeaua solubila, 75 g de zahar si cafeaua lichida.Le fierbem pe bain marie pana se ingroasa.

Inmiuem gelatina si cand e calduta o adaugam in crema de cafea. Lasam sa se raceasca.

Intre timp, batem albusurile cu restul de 25 g de zahar.

Cand crema de cafea e racita complet, adaugam albusurile si frisca batuta. Amestecam bine.


Turnam crema de cafea peste blat si dam la congelator cateva ore.A meu a stat de seara pana a doaua zi pe la 12.

Restul de 250 ml de frisca o batem si intindem peste tort. Dar dupa ce a stat la congelator.Preseram cu cacao si boabe de cafea.
Dupa ce il scoatem din congelator si il ornam, tinem tortul in frigider pana il consumam.
O feliuta.
E crocant, fin si foarte aromat

Related Posts

2 comentarii

ISABELA iulie 11, 2008 - 12:04 pm

Multumesc frumos Andreea, sper sa-ti placa 🙂

Răspuns
andreea iulie 11, 2008 - 9:49 am

arata delicios! cu siguranta am sa-l fac cat de curand. felicitari pt blog!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult