Tort fin "Foret noir"

de Isabela Spataru

Pe 28 august a fost ziua lu mama mea, I-am facut tortul pe care si-l dorea.
A iesit o minunatie la gust.
De decorat nu ma prea pricep, mai am mult de invatat pana sa fac torturi minunate ca ale voastre.
Ingrediente:
Pentru blat:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g margarina
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 50 g migdale macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet vanilie

Intr-o craticioara, punem ciocolata la topit, pe bain marie. Dupa, se lasa deoparte sa se raceasca putin.
Margarina se amesteca cu zaharul si vanilia.

Adaugam galbenusurile si amestecam bine cu mixerul.

Compozitia arata cam asa.

Peste, adaugam ciocolata topita si amestecam bine

Adaugam migdalele macinate si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Adaugam in compozitie si amestecam bine.
Turnam compozitia intr-o forma de tort (ǿ 28 cm), si o dam pentru 25 de minute la cuptor, la 180 gradeC.

Dupa, lasam sa se raceasca blatul pe un gratar metalic, apoi il taim in trei pe orizontala.
Pentru umplutura:
  • 800 ml frisca lichida
  • 500 g visine de la congelator sau compot
  • 1 plic gelatina
  • putina scortisoara
  • 12 linguri suc de visine
  • 18 linguri visinata pentru insiropat blaturile
Pentru ornat:
  • 12 visine
  • aschii de ciocolata
Mai intai batem frisca bine si o dam la rece.

Incalzim sucul de visine si scortisoara.
Inmuiem gelatina, o topim, si cand este calie o adaugam in sucul de visine. Amestecam bine.

Visinile le scurgem bine si le adaugam in zeama aceasta. Lasam compozitia deoparte.

Incepem asamblarea tortului.
Insiropam primul blat cu 6 linguri de visinata

Adaugam jumatate din cantitatea de visine.

Si frisca

Continuam asa pana la ultimul blat.
Imbracam torul in fisca. Il ornam ci visine si aschii de ciocolata.
Si cam asa mi-a iesit mie.
Tot familionul a mancat
Si o sectinue

Si in final ii mai daruiesc lu mama inca o floricica, crin imperial, florile ei preferate, si sa ii spun ca o iubim multtttttt de toooot

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.