731
Pe 28 august a fost ziua lu mama mea, I-am facut tortul pe care si-l dorea.
A iesit o minunatie la gust.
De decorat nu ma prea pricep, mai am mult de invatat pana sa fac torturi minunate ca ale voastre.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g margarina
- 150 g zahar
- 5 oua
- 150 g faina
- 50 g migdale macinate
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pliculet vanilie
Intr-o craticioara, punem ciocolata la topit, pe bain marie. Dupa, se lasa deoparte sa se raceasca putin.
Margarina se amesteca cu zaharul si vanilia.
Adaugam galbenusurile si amestecam bine cu mixerul.
Compozitia arata cam asa.
Peste, adaugam ciocolata topita si amestecam bine
Adaugam migdalele macinate si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Turnam compozitia intr-o forma de tort (ǿ 28 cm), si o dam pentru 25 de minute la cuptor, la 180 gradeC.
Pentru umplutura:
- 800 ml frisca lichida
- 500 g visine de la congelator sau compot
- 1 plic gelatina
- putina scortisoara
- 12 linguri suc de visine
- 18 linguri visinata pentru insiropat blaturile
Pentru ornat:
- 12 visine
- aschii de ciocolata
Mai intai batem frisca bine si o dam la rece.
Inmuiem gelatina, o topim, si cand este calie o adaugam in sucul de visine. Amestecam bine.
Visinile le scurgem bine si le adaugam in zeama aceasta. Lasam compozitia deoparte.