Inghetata de ciocolata

de Isabela Spataru

Recipe by MAYA

  • 100 g ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 100 g ciocolata lapte
  • 100 g nutella
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar pudra

Se pune ciocolata de lapte împreuna cu cea amaruie si laptele,la topit,la foc mic.
Se învîrte continuu.Nu se lasa sa clocoteasca.Cînd e topita ,nu are voie sa fie fierbinte tare,ci doar calda(deci topiti la foc mic!)
Se adauga nutella.Se amesteca din nou bine,pîna devine un amestec omogen
Zaharul pudra-amestecam
Apoi se încorporeaza frisca batuta amestecam,pîna pana se omogenizeaza si ultima cocoloasa de frisca .
Punem in doze si la congelator.
Este extrem de buna si fina.

Related Posts

2 comentarii

wett aprilie 22, 2011 - 6:16 pm

Banuiesc ca ai fost foarte bine intentionata, dar si blogurile astea culinare nu sunt facute pt toata lumea, un pas esential pt a avea un blog, estesa stim sa scriem, ai fi putut inlocui „se invarte continuu” cu amestecam continuu…sau…in loc de „sa fie firbinte tare” ai fi putut scrie …sa nu fie foarte fierbinte, ci doar calda…as mai avea si alte exemple, insa chiar n-am timp acum…promit sa revin cu completari…

Răspuns
Alina aprilie 28, 2009 - 12:53 pm

As vrea sa incerc si eu reteta insa nu stiu ce inseamna smantana de frisca. E smantana cu 30% grasime?

In reteta scrie ca se incorporeaza frisca batuta, insa la ingrediente nu apare frisca ci doar smantana de frisca…

Poti sa ma lamuresti cum e?

Multumesc

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.