Focaccia cu rosii si oregano

de Isabela Spataru
In seara asta aveam chef de ceva pufos, cald si aromat. Reteta asta de focaccia a fost perfecta. Se pregateste destul de repede si e ff buna.

Ingrediente:
–500 g faina
–30 g drojdie proaspata
–1 cartof mediu fiert si pasat
–apa, cca. 250 ml
–1 lingurita de sare
–2 lingurite de zahar
–1 lingura ulei de masline

Adaugam toate ingredientele in galetusa masinii de paine(doamne ce m-as face eu fara ea :D).

Si programam masina. Alutul arata cam asa. Lasam la crescut.

Pentru uns deasupra avem nevoie de:
–rosie bine coapta, eu am pus sos de rosii
–1 lingura oregano uscat
–1 lingura ulei de masline

Dupa ce a crescut aluatul, luam o tava rotunda si o ungem cu ulei de masline.

Adaugam aluatul si-l presam cu degetele pana se intinde bine.

Ungem focaccia cu sosul de rosii, presaram oregano si picuram cateva picaturi de ulei de masline.

Lasam sa creasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
O dam la cuptorul preincalzit la 200 gradeC, pana se face.

La mine a crescut ca o nebuna :))

O scoatem pe un platou sa se raceasca.

Pofticioasa cum sunt din fire nu am mai asteptat si am taiata asa calda. Deci o sectiune “hooot”.

 

Related Posts

13 comentarii

DiAnais august 7, 2009 - 3:40 am

Isa, ce pacat ca nu se mai vad unele poze…

Răspuns
ISABELA noiembrie 28, 2008 - 9:13 pm

Vera I did not understand what you wanted to say that: ovo je predivno 😀
We need to try you for your children

Kisses

Răspuns
ISABELA noiembrie 28, 2008 - 9:09 pm

Didona eu am luat retete din revista cartii masinii de paine si nu regret nicio secunda, intr-adevar e fff pufoasa si a doua zi e pufoasa si buuna 😛

Răspuns
ISABELA noiembrie 28, 2008 - 9:08 pm

Deea dragutza mersi frumos si tu ai de la mine maximum de stele 🙂

Răspuns
ISABELA noiembrie 28, 2008 - 9:07 pm

Marcela ma bucur sa te revad pe la mine 🙂 e foarte pufoasa si f aroma 😛

pup

Răspuns
ISABELA noiembrie 28, 2008 - 9:06 pm

Mihaela ai facut-o? v-a placut?

puup

Răspuns
Vera noiembrie 28, 2008 - 9:49 am

Isabela draga,ovo je predivno!!!It’s very nice and nami…mmmm….

Răspuns
Didona noiembrie 27, 2008 - 2:45 pm

Arata minunat!
Exact cu acelasi fel de aluat am facut si eu 2 paini la tava (dintr-un kg de faina si 2 cartofi marisori), in care am mai adaugat seminte de floarea soarelui, si in interior si deasupra. Au iesit foarte bune si s-au pastrat bine mai multe zile.

Răspuns
deea noiembrie 27, 2008 - 12:36 pm

Ce bine arata.Parca ii simt mirosul numai uitandu-ma la poze.
Ai si un vot de la mine pentru concurs.
Cum puteam eu sa nu te votez cand sunt fan al tau de cand cu Prajitura moale de ciocolata.Pup

Răspuns
Marcela S. noiembrie 26, 2008 - 9:45 pm

Focaccia ta are nemaipomenit. O s-o incerc cu siguranta.Felicitari. Te pup.

Răspuns
mihaela noiembrie 26, 2008 - 9:41 pm

arata minunat si vineri o fac si eu ca tot va trebui sa fac paine si e de post.

o seara frumoasa!

Răspuns
ISABELA noiembrie 26, 2008 - 6:45 pm

Gargarita draga ma bucur pentru vizita 🙂 Si eu te urmaresc de ceva timp, dar sa-mi fie rusinica ca nu ti-am scris deloc 😛
Ai timp si tu sa faci muulte bunatati.

Pup si te mai astept!

Răspuns
Gargarita noiembrie 26, 2008 - 6:10 pm

Ce bine arata!de fapt,tot arata bine la tine pe blog.In fiecare zi faci cate ceva bun si ma surprizi.Ma uit de ceva timp pe blogul tau, dar nu am apucat sa-ti scriu pana acum.Felicitari pentru minunatiile pe care le faci!!Sper sa fac si eu la fel de multe retet bune, dar sunt la inceput cu blogul.

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult