
Recipe by Laura_A
Inca o reteta buna de tot am incercat de la Laura si ne-a placut la nebunie. Ce n-am respectat la reteta asta, este zaharul de trestie de pe deasupra, nu am gasit in niciun chip pe la magazinele din orasul meu, asa ca am pus zahar brun. Mie mi-a placut si asa, dupa un timp s-a topit zaharul, mmm… su ce bun a mai fost. Data viitoare cand o mai fac, am sa pun nuca cu scortisoara. Si de data asta alutul a crescut ca nebunul.Ingrediente:
500 g faina
100 ml apa
100 ml lapte
30 g drojdie proaspata
100 g unt
50 g zahar, un praf de sare
coaja de la o portocala
2 plicuri zahar vanilinat
500 g faina
100 ml apa
100 ml lapte
30 g drojdie proaspata
100 g unt
50 g zahar, un praf de sare
coaja de la o portocala
2 plicuri zahar vanilinat

Pentru deasupra:
50 g unt + 100 g zahar de trestie
50 g unt + 100 g zahar de trestie

Noroc cu masina mea de paine harnicuta, ca altfel nu faceam eu niciun alut in vecii vecilor :P. Asa, am pus toate ingredientele la temperatura camerei in galetusa masinii.

Am programat pentru 1 h si 30 min., la framantat si crescut.

Aluatul crescut si nu va zic ce miros placut era in bucatarie de la coaja de portocala.

Intindem aluatul intr-o tava mare si-l mai lasam cam 30 de minute la crescut.

Dupa acest timp facem niste gropite cu degetelul (ca la foccacia) si in fiecare adancitura punem o bucatica de unt. Dupa asta, presaram cu zahar muuult.
O dam la cuptor, la 230gradeC, penru 10 minute.
O dam la cuptor, la 230gradeC, penru 10 minute.

Gata scoasa din cuptor cu un miros minunat.

Am mancat alaturi de o cana de lapte, o bunatate!
