975
Recipe by Laura_A
Ingrediente:
500 g faina
200 g brie sau gorgonzola
30 g drojdie proaspata
150 ml apa calda
50 g unt si 50 g untura ( eu am pus doar unt)
sare, boia iute
1 ceapa mica
150 g costita afumata
cimbru sau rosmarin
1 ou+lapte pentru uns
Eu am pus toate ingredientele in masina de paine.
Cat masina framanta aluatul, am tocat marunt costita si ceapa si le-am calit in putin ulei de masline. Am adaugat si boia iute. Cu 10 minute inainte de a termina masina de framanta aluatul, am adaugat astea.
Dupa o ora de crescut aluatul arata cam asa. A crescut foarte repede.
Intr-o forma mare de aragaz intinde aluatul, il taiem in patratele, nu prea mari. Lasam la crescut la loc cald, 30 de minute.
Dupa acest timp ungem cu oul si laptle si presaram dupa preferinte cimbru sau rosmarin. In cazul meu rosmarin, dar nu prea mult, ca nu mi place sa simta prea mult.
Dam la cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 30 de minute.
Dam la cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 30 de minute.
Sunt un aperitiv excelent si foarte satios!
2 comentarii
Oaadaa Laura, alutul a crescut super mult, cred ca in 50 de minute a fost gata, ca se ridicase clapita de la masina, nici nu ma asteptam sa se faca asa de mare 😀
Da, o sa le mai fac, ca a placut la toata lumea, sunt super bune 😛
Pupici
Foarte bine ti-au ieisit Aliza, iar aluatul a crescut ca nebunul!!! Multumesc ca le-ai incercat. Te pup.