Chifle cu lapte

de Isabela Spataru
chifle
Ingrediente pentru 15 mini chifle sau 10 mari:
450 g faina alba
2 lingurite zahar
2 lingurite sare
50 g unt
1 cubulet de drojdie
300 ml lapte caldut

chifle
Se pun toate ingredientele in gaetusa MdP
chifle
Si o programam pentru functia de framantare si cretere, la mine programul tine 1 ora si 30 de minuete.
Cam asa arata aluatul framantat.chifle
Si crescut, trebuia sa-l mai las inca 23 de minute dar incepea sa dea pe afara 😛

chifle
Ia uitati cat e de pufos si aerat
chifle
Se formeaza chifle, 10 mai mari (cum am facut eu) sau 15 micute.chifle
Se une o tava cu unt si se lasa chiflele sa creasca la loc cald timp de 15 minute.

chifle
Dupa acest timp se ung cu un galbenus si lapte.
Se da la cuptorul preincalzit la 200 gradeC, pentru 20 de minute.
chifle
Scoase din cuptor.
chiflechifle
O sectiune „hot” 😀

Foarte pufoase, se pot umple cu ce doriti, de la umpluturi sare sau dulci, cum va place.chifle
Noi le-am mancat de data asta cu salata de vinete si legume, buneeee.

chifle
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Related Posts

8 comentarii

Andreea septembrie 4, 2009 - 9:29 am

Unde au disparut imaginile? :((

Răspuns
ISABELA iulie 5, 2008 - 2:12 pm

Pai un pachetel cred ca este deajuns.

Răspuns
Alina iulie 5, 2008 - 1:23 pm

Arata foarte bine.
Cu cata drojdie uscata pot echivala cubul de drojdie? Un pachet? Sau grame?

Merci.

Răspuns
ISABELA iunie 29, 2008 - 5:10 pm

Mariana sa va fie de bine 🙂

O seara placuta in continuare!

Răspuns
mariana iunie 28, 2008 - 5:00 pm

Draga Izabela!am facut chiflele tale !au iesit super!aluatul extra,dar eu am pus cite o bucata buna de brinza topita si 2 frunze de busuioc!super,se fac si repede!asa ca voi mai face si alta data!duminica placuta!

Răspuns
ISABELA iunie 27, 2008 - 12:50 pm

Mihaela pofta mare de pe acum , va pup, week-end placut si voua!

Răspuns
Edith iunie 27, 2008 - 12:03 pm

Woow ce frumoase si pufoase sunt! 🙂

Răspuns
mihaela iunie 27, 2008 - 11:50 am

arata tare bine.o sa le fac si eu maine dimineata tot pentru o portie de salata de vinete.

week-end placut!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.