Faceti martipan la voi acasa

de Isabela Spataru

Este o pasta traditionala din migdale si zahar.
Martipan cald
Este bun pentru umpluturi de tort
Preparare 35 min.
Coacere 10 min.
Calorii pe 100 g 435
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar 200 g
apa de flori de portocala 10 ml

Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
o cratita cu fundul gros
o suprafata de lucru de marmora sau otel

Varsati migdalele in robot impreuna cu 50 g de zahar.
Macinati-le pana devine o pasta fina.
Varsati restul de zahat in cratita, si amestecati-l cu 1 lingura de apa.
Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana devine un sirop gros.
Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.

Varsati migdalele macinate si siropul intr-un castron.
Amestecati cu mana pana se omogenizeaza.
Transferati pasta pe suprafata de lucru si amestecati cu mana pasta adaugand putin cate putin si apa de flori de portocala.

Amestecati pana obtineti o pasta moale si alba.
Martipan rece
Este bun pentru decoratiuni si pentru diferite retete de fursecuri
Preparare 35 min.
Calorii pe 100 g 428
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar semifin 40 g
zahar pudra 150 g
albus 1
vanilie 1 pliculet

Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
un castron gros

Varsati migdalele si zaharul semifin in robot.
Macinati pana devine fin totul.
Varsati continutul intr-un castron gros.
Bateti pentru 30 de secunde albusul cu o furculita.
Adaugati albusul peste migdale si amestecati cu o lingura de lemn.

Adaugati zaharul pudra putin cate putin si amestecati cu mana.

Adaugati si vanilia si amestecati bine din nou cu mana.

Related Posts

3 comentarii

Irina august 29, 2009 - 2:37 pm

Vreau sa ii fac o surpriza sotului meu. E ziua lui si e innebunit dupa marzipan.
Rogu-te, de unde ai luat migdale fara pielita?
Migdalele trebuie sa fie crude sau prajite?
Apa de floare de portocala exista de cumparat in Romania?

Multumesc mult

Răspuns
ISABELA februarie 22, 2009 - 8:14 pm

da poti 🙂

Răspuns
irinaririna ianuarie 9, 2009 - 4:32 pm

Sunt innebunita dupa martipan. il gasesc destul de rar in magazine. spune-mi te rog daca pot inlocui apa de portocale cu senta de portocale?? multumesc!

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult