Este o pasta traditionala din migdale si zahar.
Martipan cald
Este bun pentru umpluturi de tort
Preparare 35 min.
Coacere 10 min.
Calorii pe 100 g 435
Ingrediente pentru 370 g de martipan
migdale fara pielita 150 g
zahar 200 g
apa de flori de portocala 10 ml
Ustensile necesare:
un robot de bucatarie
o cratita cu fundul gros
o suprafata de lucru de marmora sau otel
Varsati restul de zahat in cratita, si amestecati-l cu 1 lingura de apa.
Fierbeti la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute, pana devine un sirop gros.
Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.
Varsati migdalele macinate si siropul intr-un castron.
Amestecati cu mana pana se omogenizeaza.
Transferati pasta pe suprafata de lucru si amestecati cu mana pasta adaugand putin cate putin si apa de flori de portocala.
migdale fara pielita 150 g
Varsati migdalele si zaharul semifin in robot.
Macinati pana devine fin totul.
Varsati continutul intr-un castron gros.
Bateti pentru 30 de secunde albusul cu o furculita.
Adaugati albusul peste migdale si amestecati cu o lingura de lemn.
Adaugati zaharul pudra putin cate putin si amestecati cu mana.
3 comentarii
Vreau sa ii fac o surpriza sotului meu. E ziua lui si e innebunit dupa marzipan.
Rogu-te, de unde ai luat migdale fara pielita?
Migdalele trebuie sa fie crude sau prajite?
Apa de floare de portocala exista de cumparat in Romania?
Multumesc mult
da poti 🙂
Sunt innebunita dupa martipan. il gasesc destul de rar in magazine. spune-mi te rog daca pot inlocui apa de portocale cu senta de portocale?? multumesc!