Cuisine du marché la Café Athénée pentru La Fête de la Gastronomie

de Isabela Spataru
Cuisine du marché la Café Athénée pentru La Fête de la Gastronomie
 
Hilton Fete-8

Pe 22 septembrie, in cadrul La Fête de la Gastronomie am avut ocazia sa gust in Café Athénée o cina gatita dupa stilul “Cuisine du marché” al maestrului de gastronomie francez Paul Bocuse.Scopul acestei cine a fost sa dezvalui celor mai exigenti gurmanzi gustul desavarsit al ingredientelor proaspete, combiate in mancaruri tipic frantuzesti.

Meniul pregatit de sefii bucatari Franz Conde si Mircea Niculescu dezvaluie doua elemente esentiale in pregatirea acestei cine: ingredientele romanesti di filozofia gastronomica a maestrului Paul Bocuse – Cuisine du marché, aceea de a transforma cele mai bune ingrediente de pe piata intr-un meniu care cinsteste influenta culturii franceze in Bucuresti. Intrucat sfarsitul lunii septembrie este un moment oportun pentru unele dintre cele mai bune produse romanesti, meniul special creat pentru cina din Café Athénée potenteaza rolul si savoarea legumelor si fructelor in feluri de mancare reprezentative pentru filozofia culinara a lui Paul Bocuse, cum ar fi salata de linte, puiul cu sos de otet sau carnea de porc cu varza.

Hilton Fete-9-1

Chef Franz Conde: “Desi astazi pare o chestiune uzuala, de bun simt, filozofia Cuisine du marché i se datoreaza lui Paul Bocuse – el a fost primul dintre marii sefi bucatari care a afirmat ca ar trebui sa mergem la piata inainte de a hotara meniul, astfel folosind numai ingrediente si produse locale si de sezon.”

Meniul

[line]

Gazpacho Bocuse with Romanian Cervelle des Canuts
Un gazpacho facut cu rosii coapte, muguri de busuioc si urda romanaesca.

Hilton Fete-1-1

Warm lentil salad with coasta afumata from Sibiu
Una dintre faimoasele feluri de mancare a lui Bocuse! Extrem de simpla, dar uimitor de buna! Este facuta cu ulei de nuci si coasta afumata din Sibiu.

Hilton Fete-2-1

Quenelles of Danube’s perch. Loboda and Trascau cheese.
Quenelle (galuste) in perioada Belle Epoque, au fost foarte apreciate erau un simbol al elegantei si a tehnicii bucatarului.
Salaul a fost transformat in niste galuste, pe care le-a legat cu albus de iu si smantana. Branza Trasacau le-a dat o savoare aparte, iar loboda a completat perfect felul de mancare.

Hilton Fete-3

Poached egg in Prahova Pinot Noir
Ou posat in vin Pinot Noir de Prahova, servit pe un pat de paine, sos de vin si arpagic caramelizat!

Hilton Fete-4-1

Blanquette of Ialomita pork. Pumkin flan
Carne de porc cumpatarata de la un anume macelar din piata Obor. A fost extrem de bine gatit si cu garnitura de dovleac, a fost minunat.

Hilton Fete-5

Clafoutis of Romanian pears
Cu pere coapte, a pregtit un desert pe cat de simplu, pe atat de sofisticat! L-am servit alaturi de o lingura de inghetata de vanilie!

Hilton Fete-6-1

[line]

Related Posts

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult