
– 400 g faiana
– 2 oua
– arome, sare
– 110 ml lapte
– 25 g drojdie
– 3 linguri zahar, pentru lapte
– 130 g unt
– 6 linguri zahar, pt. unt
– 10-12 linguri de zahar, pt. caramel
– nuca tocata

Intr-o oala cu peretii inalti si diametrul de 28 cm, am caramelizat zaharul. Cu grija intindeti zaharul carameliat pe peretii oalei! Intindem o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm rosime si o ungem cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Preparam nuca din belsug. Rulam si taiem in 6 bucati egale.
Le asezam in picioare, in oala cu caramel, lasand spatiu intre rulouri. Lasam la loc cald, sa creasca pentru apox. 1 ora.
Coacem timp de 35-40 de minute, la 180 gradeC.
Imediat ce l-am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou. Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari, iar rasturnarea lui va fi imposibila.
26 comentarii
Buna.Arata bine si este foarte bun.Felicitari pt blogul tau!
Ahhhh,cum arataaa!!! Il fac si eu. O zi minunata iti doresc !
cum se face caramelul?
scuze de deranj dar am o nelamurire…care sunt ingredientele pt aluat si ce trebuie facut cu untul si cu zaharul k nu prea am inteles…si inca ceva zaharul cum se caramelizezaza?doar se pune pe foc si se topeste sau mai trebuie facut ceva?sunt cam tanara si nu prea ma pricep dar arata ffffffff bine cozonacul si nu pot rezista tentatiei!multumesc fff mult niste aperitive ceva mai special t rog pt sarbatori
ooooofffffffff,hai s-o incerc si pe asta…..si apoi ma pun la regim dana din arad
hi, hi, ce caraghioasa sunt, asa-mi trebuie daca nu am fost atenta. am facut cozonacelul, si am inversat cantitatile de zahar, 6 in lapte, 3 cu nuca, iar unt mai putin, ca mi s-a parut cam mult. a fost asa bun, exact cum ma asteptam. am mancat un cerculet, cum l-am scos din cuptor, de mi se lipea caramelul pe dinti; sa nu faceti ca mine, dar sa faceti cozonacul, ca eu il repet cat de curand; iar cine are ceva de framantat – robot, mixer, mdp, il termina imediat; mai mult dureaza sa convingi sotul sa-ti sparga nucile, si copiii sa nu le manance. multumim.
Wow, arata delicios!!
Abia astept sezonul, sa testez retetele… 😉
Wow, arata delicios!!
Abia astept sezonul, sa testez retetele… 😉
Buna Raluca. Scuze ca nu am specificat in reteta mai exact, eu am aruncat toate ingredientele pt aluat in galetusa masinii de paine. Deci cele 3 linguri de zahar le-am dizolvat in laptele pentru alaut. Spor la cozonacel si pofta mare!
Diana mersi pentru vizita.
Myraj iti multumesc frumos pentru aprecieri.
Numai bine iti doresc!
Vera Thx 😉
superb, eu maine il si fac; dar am o nelamurire, cele 3 lg de zahar pt lapte; cand anume le-ai pus? sa ma ierti daca nu am citit bine, mi se cam lipesc ochii de somn, dar reiau dimineata cu atentie. oricum totul arata minunat, esti foarte talentata.
Delicioase retetele tale.Multumim. Saptamana trecuta am vizitat marocul un loc minunat cu o mancare minunata la fel ca si a noastra. Daca veti avea ocazia sa l vizitati va recomand hotelul la care am stat eu:http://www.marrakech-riad.co.uk/
De fiecare data cand intru imi incanti privirea cu ceea ce ne gatesti . Felicitari Isa si cozonacul arata superb.
isabela,very very nice recipes!kiss Vera!
Mersi Cami si tie .
Iri, cuib de viespe e insiropat, intr-un fel poti sa-i zici si asa . iNCERCA-L sa te convingi 🙂
Diamond :D, sper sa=l incerci de Sarbatori ::D
Ihihiii Ina :P, e o bomba calorica, dar de cateva ori pe an mananc si eu o felie 😛
P.S. restul a fost devorat de Alin si golegii de munca 😀
Maria, este atat de buna si se prepara si repede. Mersi de vizita.
Foarte frumos trandafirul tau moldovenesc. O saptamina minunata! Cami
ai, ai, ai ce bine arata, salivez rau in fata monitorului 😀
Cat de bine arata si cred ca este un deliciu…………mi-am notat reteta.Felicitari Isabela!
Azi visam cozonac… Cred ca de la tine venea ispita, mirosul pardon! ;P
Arata foarte bine.E cuib de viesp altfel nu?