Cozonac "Rosenkranz"

de Isabela Spataru
Rosenkranz Pound CakeUn deliciu de cozonac, cum l-am vazut pe blogul GabrieleiCara, l-am si incercat :P. Este un cozonac cu umplutura de nuca, invaluita usor in unt si aroma de vanilie si cu o glazura delicioasa de caramel. Un cozonac care nu-i puteti rezista.

Pentru 6 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 20 minute :: Dospire 1 h :: Coacere 35-40 minute
Ingrediente:
– 400 g faiana
– 2 oua
– arome, sare
– 110 ml lapte
– 25 g drojdie
– 3 linguri zahar, pentru lapte
– 130 g unt
– 6 linguri zahar, pt. unt
– 10-12 linguri de zahar, pt. caramel
– nuca tocata
Preparare: pregatim aluatul de cozonac. Eu “am aruncat” toate ingredientele in galetusa masinii de paine. Am lasat 20 de minute sa framante aluatul si 10 sa se odihneasca. Nu am lasat la dospit, exact cum specifica Gaby in reteta.Rosenkranz Pound Cake

Intr-o oala cu peretii inalti si diametrul de 28 cm, am caramelizat zaharul. Cu grija intindeti zaharul carameliat pe peretii oalei! Intindem o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm rosime si o ungem cu untul amestecat cu cele 6 linguri de zahar. Preparam nuca din belsug. Rulam si taiem in 6 bucati egale.

Rosenkranz Pound Cake

Le asezam in picioare, in oala cu caramel, lasand spatiu intre rulouri. Lasam la loc cald, sa creasca pentru apox. 1 ora.

Rosenkranz Pound Cake

Coacem timp de 35-40 de minute, la 180 gradeC.

Rosenkranz Pound Cake

Imediat ce l-am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou. Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari, iar rasturnarea lui va fi imposibila.

Rosenkranz Pound Cake

Related Posts

26 comentarii

misschocolat ianuarie 8, 2012 - 1:27 pm

Buna.Arata bine si este foarte bun.Felicitari pt blogul tau!

Răspuns
Ana M. Ciolacu decembrie 7, 2010 - 4:10 pm

Ahhhh,cum arataaa!!! Il fac si eu. O zi minunata iti doresc !

Răspuns
catalina ianuarie 18, 2010 - 10:24 pm

cum se face caramelul?

Răspuns
Anonymous decembrie 9, 2009 - 11:00 am

scuze de deranj dar am o nelamurire…care sunt ingredientele pt aluat si ce trebuie facut cu untul si cu zaharul k nu prea am inteles…si inca ceva zaharul cum se caramelizezaza?doar se pune pe foc si se topeste sau mai trebuie facut ceva?sunt cam tanara si nu prea ma pricep dar arata ffffffff bine cozonacul si nu pot rezista tentatiei!multumesc fff mult niste aperitive ceva mai special t rog pt sarbatori

Răspuns
Anonymous noiembrie 28, 2009 - 7:51 pm

ooooofffffffff,hai s-o incerc si pe asta…..si apoi ma pun la regim dana din arad

Răspuns
Raluca noiembrie 27, 2009 - 7:00 am

hi, hi, ce caraghioasa sunt, asa-mi trebuie daca nu am fost atenta. am facut cozonacelul, si am inversat cantitatile de zahar, 6 in lapte, 3 cu nuca, iar unt mai putin, ca mi s-a parut cam mult. a fost asa bun, exact cum ma asteptam. am mancat un cerculet, cum l-am scos din cuptor, de mi se lipea caramelul pe dinti; sa nu faceti ca mine, dar sa faceti cozonacul, ca eu il repet cat de curand; iar cine are ceva de framantat – robot, mixer, mdp, il termina imediat; mai mult dureaza sa convingi sotul sa-ti sparga nucile, si copiii sa nu le manance. multumim.

Răspuns
dryvotka noiembrie 26, 2009 - 8:53 pm

Wow, arata delicios!!
Abia astept sezonul, sa testez retetele… 😉

Răspuns
dryvotka noiembrie 26, 2009 - 8:52 pm

Wow, arata delicios!!
Abia astept sezonul, sa testez retetele… 😉

Răspuns
ISABELA noiembrie 26, 2009 - 11:16 am

Buna Raluca. Scuze ca nu am specificat in reteta mai exact, eu am aruncat toate ingredientele pt aluat in galetusa masinii de paine. Deci cele 3 linguri de zahar le-am dizolvat in laptele pentru alaut. Spor la cozonacel si pofta mare!

Răspuns
ISABELA noiembrie 26, 2009 - 11:11 am

Diana mersi pentru vizita.

Răspuns
ISABELA noiembrie 26, 2009 - 11:10 am

Myraj iti multumesc frumos pentru aprecieri.
Numai bine iti doresc!

Răspuns
ISABELA noiembrie 26, 2009 - 11:09 am

Vera Thx 😉

Răspuns
Raluca noiembrie 26, 2009 - 8:10 am

superb, eu maine il si fac; dar am o nelamurire, cele 3 lg de zahar pt lapte; cand anume le-ai pus? sa ma ierti daca nu am citit bine, mi se cam lipesc ochii de somn, dar reiau dimineata cu atentie. oricum totul arata minunat, esti foarte talentata.

Răspuns
diana noiembrie 25, 2009 - 7:59 pm

Delicioase retetele tale.Multumim. Saptamana trecuta am vizitat marocul un loc minunat cu o mancare minunata la fel ca si a noastra. Daca veti avea ocazia sa l vizitati va recomand hotelul la care am stat eu:http://www.marrakech-riad.co.uk/

Răspuns
myraj noiembrie 24, 2009 - 12:40 pm

De fiecare data cand intru imi incanti privirea cu ceea ce ne gatesti . Felicitari Isa si cozonacul arata superb.

Răspuns
Vera noiembrie 24, 2009 - 7:32 am

isabela,very very nice recipes!kiss Vera!

Răspuns
ISABELA noiembrie 23, 2009 - 8:20 pm

Mersi Cami si tie .

Răspuns
ISABELA noiembrie 23, 2009 - 7:22 pm

Iri, cuib de viespe e insiropat, intr-un fel poti sa-i zici si asa . iNCERCA-L sa te convingi 🙂

Răspuns
ISABELA noiembrie 23, 2009 - 7:21 pm

Diamond :D, sper sa=l incerci de Sarbatori ::D

Răspuns
ISABELA noiembrie 23, 2009 - 7:21 pm

Ihihiii Ina :P, e o bomba calorica, dar de cateva ori pe an mananc si eu o felie 😛
P.S. restul a fost devorat de Alin si golegii de munca 😀

Răspuns
ISABELA noiembrie 23, 2009 - 7:19 pm

Maria, este atat de buna si se prepara si repede. Mersi de vizita.

Răspuns
Cami noiembrie 23, 2009 - 7:11 pm

Foarte frumos trandafirul tau moldovenesc. O saptamina minunata! Cami

Răspuns
diamond noiembrie 23, 2009 - 7:08 pm

ai, ai, ai ce bine arata, salivez rau in fata monitorului 😀

Răspuns
maria mihalache noiembrie 23, 2009 - 6:15 pm

Cat de bine arata si cred ca este un deliciu…………mi-am notat reteta.Felicitari Isabela!

Răspuns
Ina noiembrie 23, 2009 - 6:01 pm

Azi visam cozonac… Cred ca de la tine venea ispita, mirosul pardon! ;P

Răspuns
iri noiembrie 23, 2009 - 4:27 pm

Arata foarte bine.E cuib de viesp altfel nu?

Răspuns

Lasa un comentariu

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți. De Acord Afla mai mult