Cornuri in doua culori

de Isabela Spataru
Croissants in two colorsO alta reteta pe care o stiu de foarte mult timp, mama a gasit-o intr-un numar mai vechi al revistei „Practic” si de atunci cornurile acestea s-au tot facut pe la noi si pe la multe vecine :D. Sunt foarte bune, pufoase si cine posteste, le poate savura si in post.
Le puteti umple cu ce fel e gem doriti, de preferabil sa fie mai tare, eu l-am ales pe cel de gutui. Dintr-o compozitie ies foarte multe cornuri, numai bune sa sature toata familia.

Pentru 12 persoane :: Dificultate medie :: Preparare+Dospire 40 minute :: Coacere 20 minute
Ingrediente:
– 500 ml apa minerala, eu am pus lapte
– 3 linguri zahar
– 1 lingurita sare
– 50 g drojdie proaspata
– 200 ml ulei
– 3 linguri cacao
– vanilie
– faina cat cuprinde, aprox. 1 kg
gem gutui
Siropul:
– 250 g zahar
– 100 ml apa
– vanilie, fierbem 5 minute. Il lasam la racit.
Preparare: in galetusa de la masina de paine am turnat: laptele, sarea, zaharul, uleiul, vanilia, faina si drojdia. I-am dat drumul masinii si am lasat sa framante. Daca doriti sa le faceti de post, inlocuiti laptele cu apa minerala. Dupa ce s-a framantat aluatul, il scoatem, il cantariti daca doriti si il impartiti in doua, sa aveti doua bile de aceesi greutate.Croissants in two colors

Cacaua o dizolvam in putin lapte si o adaugam intr-una din bile si omogenizam bine. Cele doua aluaturi le lasam la crecut pana isi dubleaza volumul.

Croissants in two colors

Fiecare bila o impartim in 4. Luam o parte din aluatul maro si il intindem, dandu-i o forma rotunda. La fel procedam si cu cel alb. Suprapunem foile, le mai dam usor cu sucitorul si impartim in 8. Pe fiecare triunghi asezam gem de gutui.

Croissants in two colors

Rulam, dand forma de corn. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20 de minute. Cat sunt calde le dam prin sirop. Daca va place, le puteti tavali si prin nuca de cocos.

Croissants in two colors

Sunt excelente!

Croissants in two colors

Sa aveti pofta!

Related Posts

8 comentarii

Gabriela martie 19, 2013 - 9:57 am

Foarte bune si frumoase! Acum le prepar si eu a doua oara.

Răspuns
hoinny februarie 23, 2012 - 11:24 pm

Sunt excelente aceste cornulete, le pot prepara cu drojdie uscata? Sunt foarte incantata ca am regasit aceasta reteta-am pierdut-o acum cativa ani, iar prima data le-am mancat in banat …yamiiii . Felicitari pt blog- e minunat, Iar retetele pe care le-am gatit de pe acest blog -toate au iesit super! Felicitari inca o data :d

Răspuns
ELLA octombrie 7, 2010 - 7:14 am

SUNT FOARTE BUNE…EU LE UMPLU CU URDA.SUNT DELICIOASE…

Răspuns
FLORENTA mai 31, 2010 - 12:39 pm

ASTAZI AM FACUT SI EU ACESTE CORNULETE.SUNT SUUUUUPER!MULTUMESC PENTRU RETETELE MINUNATE!

Răspuns
simo noiembrie 2, 2009 - 11:49 am

buna isabela
mi-am luat inima-n dinti(sunt incepatoare) si am facut si eu aceste cornulete…si trebe sa recunosc ca sunt senzationale:)

Răspuns
Ala Oancea octombrie 28, 2009 - 12:43 pm

Foarte frumoase ti-au iesit ! Felicitari 😉

Răspuns
Adrian LaRoque octombrie 27, 2009 - 11:12 pm

I just need a coffee!

Răspuns
iri octombrie 27, 2009 - 8:26 pm

Intradevar sant bune si la noi au mare succes

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.