
Le puteti umple cu ce fel e gem doriti, de preferabil sa fie mai tare, eu l-am ales pe cel de gutui. Dintr-o compozitie ies foarte multe cornuri, numai bune sa sature toata familia.
Ingrediente:
– 500 ml apa minerala, eu am pus lapte
– 3 linguri zahar
– 1 lingurita sare
– 50 g drojdie proaspata
– 200 ml ulei
– 3 linguri cacao
– vanilie
– faina cat cuprinde, aprox. 1 kg

Cacaua o dizolvam in putin lapte si o adaugam intr-una din bile si omogenizam bine. Cele doua aluaturi le lasam la crecut pana isi dubleaza volumul.
Fiecare bila o impartim in 4. Luam o parte din aluatul maro si il intindem, dandu-i o forma rotunda. La fel procedam si cu cel alb. Suprapunem foile, le mai dam usor cu sucitorul si impartim in 8. Pe fiecare triunghi asezam gem de gutui.
Rulam, dand forma de corn. Le dam la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 20 de minute. Cat sunt calde le dam prin sirop. Daca va place, le puteti tavali si prin nuca de cocos.
Sunt excelente!
Sa aveti pofta!
8 comentarii
Foarte bune si frumoase! Acum le prepar si eu a doua oara.
Sunt excelente aceste cornulete, le pot prepara cu drojdie uscata? Sunt foarte incantata ca am regasit aceasta reteta-am pierdut-o acum cativa ani, iar prima data le-am mancat in banat …yamiiii . Felicitari pt blog- e minunat, Iar retetele pe care le-am gatit de pe acest blog -toate au iesit super! Felicitari inca o data :d
SUNT FOARTE BUNE…EU LE UMPLU CU URDA.SUNT DELICIOASE…
ASTAZI AM FACUT SI EU ACESTE CORNULETE.SUNT SUUUUUPER!MULTUMESC PENTRU RETETELE MINUNATE!
buna isabela
mi-am luat inima-n dinti(sunt incepatoare) si am facut si eu aceste cornulete…si trebe sa recunosc ca sunt senzationale:)
Foarte frumoase ti-au iesit ! Felicitari 😉
I just need a coffee!
Intradevar sant bune si la noi au mare succes