932
O mancare tare buna, plina de arome si legume delicioase. Ce poate fi mai bun! Ne pregatim ingredientele, legume proaspee, pulpe de pui, un vin rosu bun si o oala buna de bagat la cuptor. In cateva momente am taiat legumele, am pregatit mancarea si mai trebuie sa asteptam vreo ora pana se face. Rezultatul, o mancare dupa care ve-ti linge farfuria :)).
Aici am mai pregatit o reteta de coq au vin, la fel de buna.
Aici am mai pregatit o reteta de coq au vin, la fel de buna.
Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate redusa :: La cuptor 40 minute
Ingrediente:
– 2 linguri ulei de masline
– 6 pulpe de pui
– 2 morcovi
– 1 ceapa
– un sfert capatana telina
– 200 g ciuperci
– 1 catel de usturoi
– sare, piper
– 250 ml supa de pui
– 1/2 sticla vin rosu demidulce (cu aroma de fructe), cca. 375 ml
– cimbru
Ingrediente:
– 2 linguri ulei de masline
– 6 pulpe de pui
– 2 morcovi
– 1 ceapa
– un sfert capatana telina
– 200 g ciuperci
– 1 catel de usturoi
– sare, piper
– 250 ml supa de pui
– 1/2 sticla vin rosu demidulce (cu aroma de fructe), cca. 375 ml
– cimbru
Preparare: spalam bine pulpele de pui. Le stergem bine de apa. Le saram si piperam. In cele doua linguri de ulei de masline, le rumenim putin. Cat sa prinda o usoara crusta. Le scoatem si le pastram la cald. Taim legumele: cepa solzisori, morcovii rondele si telina bastonase mici. Le inabusim pentru cateva momente in oala.
Adaugam si ciupercile taiate feliute si lasam pana se inmuie si se evapora lichidul pe care l-au lasat. Adaugam pulpele, usturoiul taiat mic, turnam supa de pui si vinul rosu. Lasam sa fiarba pe foc mic, cateva minute. Adaugam si cimbru. Acoperim oala cu capac si dam la cuptorul preincalzit la 200 gradeC, pentru 40 de minute.
Mancarica este gata!
Se poate servi cu bagheta/paine proaspata.
Pofta buna!
3 comentarii
voi incerca si eu reteta asta! arata demential!
mmm, ce pofta mi-ai facut!:D
Ooo una dintre retetele mele preferate! Felicitari pentru realizare 🙂