Cea mai buna cafea acasa by Miele + Tiramisu fara oua

de Isabela Spataru
IMG_7196

Buna, numele meu este Isabela si sunt putin dependenta de cafea! In fiecare dimineata imi place sa-mi incep ziua cu o ceasca de cafea, zahar brun si un strop de lapte. Ador mirosul de cafea proaspat macinata, cafeaua de calitate nu imi lispseste niciodata din casa. In plimbarile mele la Roma, zilnic intram in baruri, unde ghidata de mirosul proaspat al cafelei macinate, aterizam de fiecare data la bar, unde ori savuram un esspresso intens, ori un cappuccino si un cornetto pufos langa. Acesta era modul meu de a ma deconecta de la viata agitata de afara si ma lasam cucerita de agitatia din bar.

De curand am avut in teste cafetiera Miele CM 6300, de care m-am indragostit iremediabil de la prima ceasca de cafea savurata la ea. Face cel mai bun espresso pe care l-am baut eu acasa la o cafetiera, iar spuma de lapte pentru cappuccino este de vis!

Miele, se pronunta [ˈmiːlə ] este un producator german de echipamnete de uz casnic high-end, echipamente comerciale si bucatarii echipate, cu sediul in Gütersloh, Ostwestfalen-Lippe, Germany. Compania a fost fondata in anul 1899 de Carl Miele si Reinhard Zinkann si a fost intotdeuna o companie de familie.

Sloganul Miele în limba germană este immer besser sau „Forever Better”. În Olanda până la începutul anului 2014, sloganul a fost Miele. Er is geen betere (There is no better).

IMG_7120

Aceasta cafetiera de sine statatoare de la Miele are un finisaj cromat elegant si dispune de un numar de profiluri de utilizator programabile, care va permit sa personalizati bautura preferata pentru fiecare membru al familiei dvs. De la cappucino si expresso la latte macchiato, aceasta cafetiera va prepara exact bautura dorita – si o face in mod automat. Suportul de incalzire pentru cani la acest model pastreaza canile calde inaintea servirii bauturii, oprind astfel procesul de racire mult prea rapid al acestora. Detine si un buton timer in acest scop. Acest aparat va permite sa faceti doua cafele in acelasi timp, la simpla apasare a unui buton, si vine dotat cu un recipient pentru lapte astfel construit incat sa il pastreze rece pana la 12 ore. Clatirea automata a aparatului il face usor de intretinut. Aceasta superba cafetiera se va dovedi un aparat esential in casa oricarui bautor si cunoscator de cafea si va face din prepararea cafelei un ritual mai placut decat oricand. Mai mult, produsul a fost testat si construit pentru a produce 7 cafele zilnic timp de 20 de ani.

IMG_7133

[disclaim]

Cafea boabe sau macinata?
Ambele. Pentru ca acesta cafetiera ne permite sa folosim amble variante de cafea. Experienta unei cafelea exclente o poti avea chiar casa! Cafea de calitate face si ea difenta.

[/disclaim]

IMG_7164

[disclaim]

 Apa face diferenta
Stiati ca, 98% din cafea este formata din apa? Acest lucru inseamna ca ar trebui sa acordati mai multa atentie apei pe care o folositi. Pentru un fan adevarat al cafelei, intotdeuna sa folositi apa de calitate.

[/disclaim]

IMG_7147
♦♦♦

Tiramisu fara oua

IMG_7266

Ador acest desert, defapt tiramisu cred ca este pana acum prajitura vietii mele, de prima data cand am mancat tiramisu, am zis: asta e! Tiramisu adevarat cu cel mai bun espresso, cu un strop de Marsala, mascarpone cremos si cacao amara! Acesta este adevaratul Tiramisu, restul sunt incercari nereusite ale acestui desert!
Si pentru ca intreaga familie este indragostita de acest desert, am zis sa incerc si varianta fara galbenus de ou, asa cum se face el in mod classic. L-am inlocuit cu lapte condensat si parca a iesit mult mai bun si mai fluffy decat varianta cu galbenus de ou.
Un desert usor de vara, aerat, plin de arome!

IMG_7236

Pentru 4 persoane :: Preparare 20 minute :: Dificultate scazuta :: Fara fierbere

Ingrediente pentru 4 borcanele a 100 ml fiecare
– 10 piscoturi savoiardi
– 100 ml smantana pentru frisca
– 250 g mascarpone
– 80 g lapte condensat
– 50 ml expresso
– 1 lingura Marsala dulce
– cacao amara

IMG_7205

Mod de preparare: pentru a face acest delicos tiramisu fara oua, mai intai trebuie sa pregatim cafeaua. Va recomnda sa faceti espresso tare, neindulcit si sa folositi o cafea de foarte buna calitate. Dupa ce s-a racit cafeaua, aromatizati-o cu o lingura de Marsala dulce.

IMG_7261

Intr-un bol bateti smantana pentru frisca. O dati la rece.
In alt bol, amestecati mascarponele impreuna cu laptele condensat. Adaugati si frisca batuta. Dati crema la rece pentru cateve minute.

IMG_7279

Asamblare: piscoturile savoiardi le inmuati in cafeaua aromatizata. Le distribuiti in mod egal in cele 4 recipente. Adugati crema, iar piscot insiropat si continuati pana terminati toate ingredientele.
La sfarsit terminati cu un start de cacao amara cernuta.

Acoperiti borcanele cu capac si dati la rece pentru cel putin 1 ora.

IMG_7288

Related Posts

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.