Budinca de ciocolata si amaretti

de Isabela Spataru
Reteta am luat-o de pa alt blog. Mi-a facut demult cu ochiul , salivam intr-una cand o vedem :P. In week-end-ul asta nu mi-a mai scapat.

Ingrediente:
1 litru de lapte gras
200 g amaretti (sunt bezele cu migdale macinate) + inca cateva pentru decor
75 g cacao (eu am pus doar 50 de g)
5 oua
4 linguri cafea tare
2 linguri lichior de cafea
250 g zahar pentru caramel
 
Intr-un castron mare, incapator, spargem ouale si le batem putin. Adaugam cacaua in ploaie si amestecam. Amarettele le sfaramam in mana si le adaugam peste amestecul de oua. Turnam cafeau si lichiorul. Laptele usor incalzit il turnam peste tot amestecul de mai sus. Mixam de cateva ori pana se amesteca bine.
 
Lasam aceasta compozitie deoparte si pregatim caramelul. Turnam zaharul intr-o tava rotunda si il punem la topit. Cand se face caramelul si are culoare pe care o doriti, o luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Intindem tot caramelul pe peretii tavei. Daca doriti puteti sa turnati caramel in forme mai micute, eu am pus doar in doua si restul in tava rotunda. Cand s-a intarit de tot caramelul, turnam amestecul pentru budinca. Asezam tava si vasele mici pe bain marie si dam la cuptor pentru 45 de minute la 170gradeC. Dupa, scoatem forma din cuptor si lasam sa se raceasca complet.
 
Rasturnam pe un platou mare si decoram cu amaretti.
 
Un deliciu, nu te mai saturi. E foarte aromata si foarte aspectoasa.
 

Related Posts

1 cometariu

Anonymous iulie 8, 2009 - 7:21 am

buna, isabela
arata tare fain prajitura asta si cred ca e si f buna la gust. spune-mi, te rog, de unde pot lua aceste amaretti?
mersi anticipat,
aliana

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.