1,1K
Reteta este din Cartea „Retete delicioase pentru prepararea painii”.
Prima data am vazut aceasta minunata reteta pe blogul Gabrielei. Cum sunt o mare fana a aluturilor dospide nu mi-a rezistat 😛Ingrediente:
500 g faina alba
1 ligurita de sare
50 g zahar pudra
90 g unt
120 ml lapte
20 g drojdie proaspata
3 oua usor batute
40 g unt topit
Plus o tava patrata de 20 cm.
Reteta este din Cartea „Retete delicioase pentru prepararea painii”.
Prima data am vazut aceasta minunata reteta pe blogul Gabrielei. Cum sunt o mare fana a aluturilor dospide nu mi-a rezistat 😛Ingrediente:
500 g faina alba
1 ligurita de sare
50 g zahar pudra
90 g unt
120 ml lapte
20 g drojdie proaspata
3 oua usor batute
40 g unt topit
Plus o tava patrata de 20 cm.
Se cerne faina impreuna cu zaharul si sare. Se topeste untul impreuna cu laptele. Ouale le batem usor.
In ordinea urmatoare am pus ingredientele in galetusa de la masina de paine: laptele+untul caldute, faina, drojdia si ouale.
Alutul framantat arata cam asa. A iesit foarte bine, in genul celui de cozonac.
Dupa 1h de stat la crescut.
Pe o suprafata usor presarata cu faina intindem aluatul cat sa iasa aerul din el.
Ii dam forma de sul si impartim in 16 bucati egale, pe care le dam forma de bile.
Ungem tava cu restul de unt topit si asezam bilele, le ungem cu unt. Acoperim tava si lasam la cald pana cresc.
Dupa ce au crescut le mai ungem odata cu unt topit si le dam la cuptorul preincalzit la 190gradeC, pentru 25 de minute.
Scoasa fierbinte din cuptor, mmm… miroase super 😛
O sectiune hot hot, ca pofteam prea tare pe langa ea :))
Alaturi de o ceasca de ciocolata calda aromata a fost perfecta.
6 comentarii
am incercat o varianta inspirata dupa aceasta reteta …e ok si painea in aceasta forma ))
Te salut din spania, doar ce am gasit blogul tau, interesant, foarte, si reteta e super o sa ancerc zilele astea.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iza ce frumoase ti-au iesit ! Yammyy 🙂 Pupici !
Multumesc, te mai astept
un blog extraordinar. felicitari!