989
Sunt excelente la micul-dejun, asigurandu-ne energia necesara pana la pranz. La un pahar de lapte sau la o ceasca de cafea, merg foarte bine.
Pentru 4 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1h 30 minute :: Coacere 45 minute
Ingrediente:
– 500 g faina
– 300 g pulpa de banane mature
– 90 g zahar
– 50 ml lapte caldut
– 1 ou
– 70 g unt
– 12 g drojdie proaspata ~ juma’ de cubulet
– 8 g sare ~ cca. juma’ de lingurita
– sucul si coaja de la o lamaie
Pentru uns:
– 1 lingurita miere
– 1 albus de ou
Ingrediente:
– 500 g faina
– 300 g pulpa de banane mature
– 90 g zahar
– 50 ml lapte caldut
– 1 ou
– 70 g unt
– 12 g drojdie proaspata ~ juma’ de cubulet
– 8 g sare ~ cca. juma’ de lingurita
– sucul si coaja de la o lamaie
Pentru uns:
– 1 lingurita miere
– 1 albus de ou
Preparare: mai intai pregatiti maiua. Drojdia o amesecati cu o lingurita de zahar pana devine lichida. Amestecati laptele caldut cu 40 g faina( din cele 500 g), pana devine o smanatana groasa. Adaugati si drojdia si lasati sa creasca.
Topiti untul.
Din banane, zahar si sucul de lamaie, faceti o pasta cu ajutorul blenderului.
Cerneti faina intr-un castron mare, faceti o gaura, spargerti oul, adaugati pulpa de banane, sarea, coaja rasa de lamaie si maiua. Framnatati pana obtineti un aluat moale si aerat. Adaugati si untul topit. Lasati sa creasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Pe o planseta presarata cu faina modelati briosele. Eu le-am facut cum vedeti in imagine, dar voi modelati ce forme vreti. Le lasati putin la crescut si dupa le ungeti cu albus batut cu miere si presarati zahar brun. Le dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute.
Topiti untul.
Din banane, zahar si sucul de lamaie, faceti o pasta cu ajutorul blenderului.
Cerneti faina intr-un castron mare, faceti o gaura, spargerti oul, adaugati pulpa de banane, sarea, coaja rasa de lamaie si maiua. Framnatati pana obtineti un aluat moale si aerat. Adaugati si untul topit. Lasati sa creasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Pe o planseta presarata cu faina modelati briosele. Eu le-am facut cum vedeti in imagine, dar voi modelati ce forme vreti. Le lasati putin la crescut si dupa le ungeti cu albus batut cu miere si presarati zahar brun. Le dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute.
Sunt foarte moi si aromate.
10 comentarii
O idee buna si trebuie incercata, dar fara postare…. Chiat daca n-o sa le fac nici paine, nici briose, va fii bai… Scuze de comentariu.
Eu in postari culinare sunt incepatoare, dar cred ca se exagereaza deja cu furtul retetelor.
Una e cand furi o imagine si o reteta si ti-o insusesti, dar in rest…
Pe curand Sanda.
Frumos si gustos.Felicitari!
O zi buna!
Olgutza da miroase a cozonac in casa 😛
Michelle chiar sunt bune 😛
Buna Sarah. Da bineinteles ca poti sa te inspiri 🙂
p.s. Am vazut ca locuiesti intr-o tara exotica 😀
Cred ca mirosea superb in casa datorita acestor briose 😉
Arata intr-un mare fel 🙂
arata super bine,,cred ca au un gust..super
imi place mult blog-ul tau asa ca l-am adaugat la lista mea.poate, daca imi dai voie o sa ma inspir putin de aici bineinteles nu in sensul rau ,NU prin copierea textelor sau a pozelor .
Hmmm… acum am vazut painica ta Laura. Nu am luat reteta de acolo, e de pe Profumo di Lievito :), de acolo m-am inspirat eu 😉
Deci sa inteleg ca ai incercat reteta de pe blogul meu de paine cu banane sub forma de briose? Pentru ca reteta este aceiasi… Arata tare bine.