Briose de banane

de Isabela Spataru
Banana BriochesSunt excelente la micul-dejun, asigurandu-ne energia necesara pana la pranz. La un pahar de lapte sau la o ceasca de cafea, merg foarte bine.

Pentru 4 persoane :: Dificultate medie :: Preparare 1h 30 minute :: Coacere 45 minute
Ingrediente:
– 500 g faina
– 300 g pulpa de banane mature
– 90 g zahar
– 50 ml lapte caldut
– 1 ou
– 70 g unt
– 12 g drojdie proaspata ~ juma’ de cubulet
– 8 g sare ~ cca. juma’ de lingurita
– sucul si coaja de la o lamaie
Pentru uns:
– 1 lingurita miere
– 1 albus de ou
Preparare: mai intai pregatiti maiua. Drojdia o amesecati cu o lingurita de zahar pana devine lichida. Amestecati laptele caldut cu 40 g faina( din cele 500 g), pana devine o smanatana groasa. Adaugati si drojdia si lasati sa creasca.
Topiti untul.
Din banane, zahar si sucul de lamaie, faceti o pasta cu ajutorul blenderului.
Cerneti faina intr-un castron mare, faceti o gaura, spargerti oul, adaugati pulpa de banane, sarea, coaja rasa de lamaie si maiua. Framnatati pana obtineti un aluat moale si aerat. Adaugati si untul topit. Lasati sa creasca la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Pe o planseta presarata cu faina modelati briosele. Eu le-am facut cum vedeti in imagine, dar voi modelati ce forme vreti. Le lasati putin la crescut si dupa le ungeti cu albus batut cu miere si presarati zahar brun. Le dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 40-45 de minute.Banana Brioches

Sunt foarte moi si aromate.

Banana Brioches

Related Posts

10 comentarii

adnas54 februarie 8, 2010 - 8:08 pm

O idee buna si trebuie incercata, dar fara postare…. Chiat daca n-o sa le fac nici paine, nici briose, va fii bai… Scuze de comentariu.
Eu in postari culinare sunt incepatoare, dar cred ca se exagereaza deja cu furtul retetelor.
Una e cand furi o imagine si o reteta si ti-o insusesti, dar in rest…
Pe curand Sanda.

Răspuns
maria mihalache februarie 8, 2010 - 4:50 am

Frumos si gustos.Felicitari!
O zi buna!

Răspuns
ISABELA februarie 7, 2010 - 9:24 pm

Olgutza da miroase a cozonac in casa 😛

Răspuns
ISABELA februarie 7, 2010 - 9:22 pm

Michelle chiar sunt bune 😛

Răspuns
ISABELA februarie 7, 2010 - 9:21 pm

Buna Sarah. Da bineinteles ca poti sa te inspiri 🙂
p.s. Am vazut ca locuiesti intr-o tara exotica 😀

Răspuns
Olgutza februarie 7, 2010 - 6:08 pm

Cred ca mirosea superb in casa datorita acestor briose 😉
Arata intr-un mare fel 🙂

Răspuns
Michelle februarie 5, 2010 - 9:33 pm

arata super bine,,cred ca au un gust..super

Răspuns
sarah februarie 5, 2010 - 8:23 pm

imi place mult blog-ul tau asa ca l-am adaugat la lista mea.poate, daca imi dai voie o sa ma inspir putin de aici bineinteles nu in sensul rau ,NU prin copierea textelor sau a pozelor .

Răspuns
ISABELA februarie 5, 2010 - 3:27 pm

Hmmm… acum am vazut painica ta Laura. Nu am luat reteta de acolo, e de pe Profumo di Lievito :), de acolo m-am inspirat eu 😉

Răspuns
LauraAdamache februarie 5, 2010 - 3:10 pm

Deci sa inteleg ca ai incercat reteta de pe blogul meu de paine cu banane sub forma de briose? Pentru ca reteta este aceiasi… Arata tare bine.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.