1,1K
O prajitura extrem de pufoasa si de aromata. Dimineata la micul-dejun sau in oricare moment la zilei, este un desert delicos care va bine dispune. Va recomand sa puneti mai putin zahar, in loc de 1 cup si jumatate, doar 1 cup, iese un pic cam dulce. In rest e numai buna.
Si forma in care o coaceti trebuie sa fie una rotunda cu gaura la mijloc, de genul acesta. Daca nu aveti forma din aceea(nici eu nu am avut), folositi o tava de tort, detasabila (24 cm diametru) si asezati la mijloc un pahar :P.
Si forma in care o coaceti trebuie sa fie una rotunda cu gaura la mijloc, de genul acesta. Daca nu aveti forma din aceea(nici eu nu am avut), folositi o tava de tort, detasabila (24 cm diametru) si asezati la mijloc un pahar :P.
Pentru 8 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Coacere 40 minute
Ingrediente:
– 2 cups faina alba – 220 g
– 1 1/2 cups zahar – 340 g
– 1/2 cup lapte – 120 ml
– 1/2 cup suc proaspat de portocale – 120 ml
– 1/2 cup ulei de floarea soarelui – 120 ml
– 3 oua
– 3 linguri crema de branza
– 3 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita sare
Pentru insiropat:
– 1/4 cup suc proaspat de portocale – 60 ml
– 1/4 cup zahar – 55 g
Ingrediente:
– 2 cups faina alba – 220 g
– 1 1/2 cups zahar – 340 g
– 1/2 cup lapte – 120 ml
– 1/2 cup suc proaspat de portocale – 120 ml
– 1/2 cup ulei de floarea soarelui – 120 ml
– 3 oua
– 3 linguri crema de branza
– 3 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita sare
Pentru insiropat:
– 1/4 cup suc proaspat de portocale – 60 ml
– 1/4 cup zahar – 55 g
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati tava cu unt si presarati cu faina.
Amestecati intr-un castron ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un castron separat bateti ouale cu uleiul, laptele si sucul de portocala. Turnati acest amestec peste amestecul ucat. Bateti cu telul pana devine o compozitie omogena, fara pic de cocoloase. Adaugati si crema de branza, cateo lingura pe rand.
Amestecati intr-un castron ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un castron separat bateti ouale cu uleiul, laptele si sucul de portocala. Turnati acest amestec peste amestecul ucat. Bateti cu telul pana devine o compozitie omogena, fara pic de cocoloase. Adaugati si crema de branza, cateo lingura pe rand.
Bateti cu telul timp de 2 minute. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 40 de minute.
Dupa ce s-a facut, lasati-o sa se raceasca in tava timp de 5 minute, cat timp faceti siropul de portocale. Amestecati pe foc sucul proaspat de portocale cu zaharul pana se dizolva tot zaharul.
Turnati siropul peste prajitura. Lasati-o sa se raceasca in tava.
Dupa o taiati felii si o serviti cu mare pofta.
Sa aveti o seara delicioasa!
16 comentarii
Flori iti multumesc si te pup pentru premiu!
Mmmm. ce bine arata prajitura.
Ti-am oferit un premiu la mine pe blog, sper sa-ti placa!
Cu drag, Flori
Oooo ce onoare a avut prajitura :))
Ma bucur mult ca v-a placut.
Multi pupici!
Buna Isa; multumim de reteta. am facut-o ieri la pranz, in forma de guguluf si reactia lu fi-miu a fost ca seamana cu o coroana de rege, pt ca a iesit aurie de la sucul de portocale. nu am insiropat-o insa, caci imi trebuia s-o tai usor si s-o iau la pachet, asa ca dupa-amiaza pe strada pe unde a trecut flacara olimpica de la JO din Vancouver, s-a servit prajitura de portocale cu crema de branza…
Sarah e numai buna! 😛
Buna Mikaela, am sa scriu conversi ingredienteleor din „cup” in „grame”,si sper ca zilele astea sa scriu si un articol despre asta.
Adrian mersi de mesaj, am sa trec pe la voi cu mare placere!
Simona am sa scriu si in grame.
Paradis si mie imi plac, simple, rapide si bune 😛
Maria eu nu am forma din aceea, am improvizat 😛
yummy yummy cred ca merge bine la cafeluta,nu?
Draga mea,e asa frumos aici la tine.Sunt cateva bloguri din acestea pe care le vizitez .Dar am o nelamurire,”cup” transformat in grame nu reprezinta aceeasi cantitate pentru orice ingredient.De preferat este sa fie dat gramajul exact,poate unii chiar nu stiu.Pe mine ma intereseaza caci imi plac retetele tale .
Buna,
Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/adauga-blog-retete-mancare.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro
pasiunea de a gati!
Adrian T
Te rog transforma in grame forma de cups.Simona
Mie imi place checurile ce contin brinza gen philadelphia.Multumesc Isa.
Imi place genul acesta de forma………si eu folosesc.
Seara buna!