Prajitura de portocale si crema de branza

de Isabela Spataru
Orange Cream Bundt CakeO prajitura extrem de pufoasa si de aromata. Dimineata la micul-dejun sau in oricare moment la zilei, este un desert delicos care va bine dispune. Va recomand sa puneti mai putin zahar, in loc de 1 cup si jumatate, doar 1 cup, iese un pic cam dulce. In rest e numai buna.
Si forma in care o coaceti trebuie sa fie una rotunda cu gaura la mijloc, de genul acesta. Daca nu aveti forma din aceea(nici eu nu am avut), folositi o tava de tort, detasabila (24 cm diametru) si asezati la mijloc un pahar :P.

Pentru 8 persoane :: Rapida :: Preparare 10 minute :: Coacere 40 minute
Ingrediente:
– 2 cups faina alba – 220 g
– 1 1/2 cups zahar – 340 g
– 1/2 cup lapte – 120 ml
– 1/2 cup suc proaspat de portocale – 120 ml
– 1/2 cup ulei de floarea soarelui – 120 ml
– 3 oua
– 3 linguri crema de branza
– 3 lingurite praf de copt
– 1/2 lingurita sare
Pentru insiropat:
– 1/4 cup suc proaspat de portocale – 60 ml
– 1/4 cup zahar – 55 g
Preparare: preincalziti cuptorul la 180 gradeC. Tapetati tava cu unt si presarati cu faina.
Amestecati intr-un castron ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si sarea. Intr-un castron separat bateti ouale cu uleiul, laptele si sucul de portocala. Turnati acest amestec peste amestecul ucat. Bateti cu telul pana devine o compozitie omogena, fara pic de cocoloase. Adaugati si crema de branza, cateo lingura pe rand.Orange Cream Bundt Cake

Bateti cu telul timp de 2 minute. Turnati compozitia in tava si dati la cuptor timp de 40 de minute.

Orange Cream Bundt Cake

Dupa ce s-a facut, lasati-o sa se raceasca in tava timp de 5 minute, cat timp faceti siropul de portocale. Amestecati pe foc sucul proaspat de portocale cu zaharul pana se dizolva tot zaharul.
Turnati siropul peste prajitura. Lasati-o sa se raceasca in tava.
Dupa o taiati felii si o serviti cu mare pofta.

Orange Cream Bundt Cake

Sa aveti o seara delicioasa!

Orange Cream Bundt Cake

Related Posts

16 comentarii

ISABELA februarie 11, 2010 - 2:55 pm

Flori iti multumesc si te pup pentru premiu!

Răspuns
Flori februarie 11, 2010 - 2:30 pm

Mmmm. ce bine arata prajitura.
Ti-am oferit un premiu la mine pe blog, sper sa-ti placa!
Cu drag, Flori

Răspuns
ISABELA februarie 11, 2010 - 10:05 am

Oooo ce onoare a avut prajitura :))
Ma bucur mult ca v-a placut.
Multi pupici!

Răspuns
Raluca februarie 10, 2010 - 9:20 pm

Buna Isa; multumim de reteta. am facut-o ieri la pranz, in forma de guguluf si reactia lu fi-miu a fost ca seamana cu o coroana de rege, pt ca a iesit aurie de la sucul de portocale. nu am insiropat-o insa, caci imi trebuia s-o tai usor si s-o iau la pachet, asa ca dupa-amiaza pe strada pe unde a trecut flacara olimpica de la JO din Vancouver, s-a servit prajitura de portocale cu crema de branza…

Răspuns
ISABELA februarie 10, 2010 - 8:12 pm

Sarah e numai buna! 😛

Răspuns
ISABELA februarie 10, 2010 - 8:03 pm

Buna Mikaela, am sa scriu conversi ingredienteleor din „cup” in „grame”,si sper ca zilele astea sa scriu si un articol despre asta.

Răspuns
ISABELA februarie 10, 2010 - 8:02 pm

Adrian mersi de mesaj, am sa trec pe la voi cu mare placere!

Răspuns
ISABELA februarie 10, 2010 - 8:01 pm

Simona am sa scriu si in grame.

Răspuns
ISABELA februarie 10, 2010 - 8:01 pm

Paradis si mie imi plac, simple, rapide si bune 😛

Răspuns
ISABELA februarie 10, 2010 - 8:01 pm

Maria eu nu am forma din aceea, am improvizat 😛

Răspuns
sarah februarie 10, 2010 - 7:35 pm

yummy yummy cred ca merge bine la cafeluta,nu?

Răspuns
mikaela februarie 10, 2010 - 1:27 pm

Draga mea,e asa frumos aici la tine.Sunt cateva bloguri din acestea pe care le vizitez .Dar am o nelamurire,”cup” transformat in grame nu reprezinta aceeasi cantitate pentru orice ingredient.De preferat este sa fie dat gramajul exact,poate unii chiar nu stiu.Pe mine ma intereseaza caci imi plac retetele tale .

Răspuns
GatesteInteligent.ro februarie 10, 2010 - 9:59 am

Buna,

Numele meu este Adrian si iti scriu in numele site-ului http://www.GatesteInteligent.ro . Ne-ar face placere sa faci parte din echipa de parteneri/blogeri pasionati de arta gatitului. Pentru acest lucru te rugam folosesti formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/adauga-blog-retete-mancare.html sau trimite-ne mail la adresa office@gatesteinteligent.ro

pasiunea de a gati!
Adrian T

Răspuns
Anonymous februarie 9, 2010 - 3:55 pm

Te rog transforma in grame forma de cups.Simona

Răspuns
Bucataria-Paradis februarie 9, 2010 - 2:57 am

Mie imi place checurile ce contin brinza gen philadelphia.Multumesc Isa.

Răspuns
maria mihalache februarie 8, 2010 - 7:42 pm

Imi place genul acesta de forma………si eu folosesc.
Seara buna!

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.