1,1K
Cu scortisoara adevarata de Ceylon. Ce gasim in magazine nici nu se compara cu acesta. Doar putin am deschis punguta cu scortisora si deja toata bucataria era imbatata de acest miros! Eu ador acest condiment si mai ales acum de Sarbatori o sa-l folosesc aproape in fiecare desert!
Pentru azi m-am gandit sa fac un desert super simplu, waffles cu scortisoara si sirop de artar. Combinatia perfecta! Au iesit demential de bune!
Pentru 4 perosoane :: Preparare 15 minute :: Coacere 20 minute :: Dificultate scazuta
Ingrediente:
– 175 g faina
– 2 linguri zahar brun
– 1 lingurita praf de copt
– 1/4 lingurita sare
– 1/4 lingurita sare
– 2 oua mari
– 480 ml lapte batut
– 60 ml ulei
– 1 lingutita scortisoara
Preparare: Intr-un bol batem ouale cu zaharul si sarea. Adaugam uleiul. Cand s-a incorporat in oua turnam si laptele batut. Separat amestecam faina cu praful de copt si scortisoara. Eu am folosit scortisoara de Ceylon. Turnam amestecul uscat peste cel umed. Batem bine cu telul.
Incingem aparatul de waffles. Le coacem pe toate.
Eu le-am servit si cu sirop de artar! O nebunie!
9 comentarii
Imi plac tare mult waffles-rile. Un dulce rapid…care se poate face in tante variante. Am facut odata si sarate…bune si alea. Salvez reteta. Ciaoooo!!!
foarte dragute si apetisante..
am si eu aparat pt.wafe,si oricit le-as tine nu ies rumene.un mic truc vazut pe TRAVEL AND LIVING in urma cu citva timp la THE GOSSELIN(familia cu sextupletii) le avea cumparate,le scotea gata coapte din punga si le mai baga la cuptor putin,am incercat si eu…se rumenesc si devin crocante .pa dana din arad
Ce frumos trebuie sa miroase la tine in bucatarie! A Craciun!!!
Le ador !! din pacate forma mi s-a facut varza si n-o mai pot folosi! Da fac eu cumva sa dreg situatia!!!Vreau sa le fac si eu!
Ce mult imi place siropul de artar!!!Delicioase la maxim!Pup!
Ma intereseaza daca waffles-urile tale ies la fel de rumene indiferent ce reteta folosesti. Intreb pentru ca la aparatul meu, dupa alta reteta , nu au iesit asa de rumene. Vazand poze si poze, m-am gandit ca poate ingredientele reactioneaza diferit la coacerea in acest aparat.
si mai vreau sa stiu daca dupa reteta asta ies si crocante.
Multumesc!
Cred ca sunt delicioase! Oricum, eu as pune scortisoara in orice 🙂
draga mea, imi plac la nebunie wafele si cu artar sunt exceptionale, iar ale tale arata minunat! te pup