Tort de portocale si crema de miere

de Isabela Spataru

Blat:
3 oua
100 g zahar
75 g faina
75 g amidon
2 lingurite praf de copt
1 pliculet vanilie
Se separa ouale. Se bat albusuriel spuma u zaharul si vanilia. Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.
Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt.
Se adauga peste oua si se amesteca bine.
Compozitia
Se toarna intr-o tava cu diametrul de 26 cm, se da la cuptor pt 25 de minute.
Se lasa la racit pe un gratar metalic.
Crema:
400 ml frisca
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
1 pachet branza philadelphia
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina
Fiola de rom nu o luati in considerare e pentru portocale
In plus:
aprox. 1 kg de portocale si 1 fiola de rom

Mai intai punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam sucul de la portocala cu mierea.

Mixam bine branza philadelphia cu sucul+mierea.
Pana devine o crema
Batem frisca spuma cu vanilii si adaugam peste crema.
Gelatina o inmuiem pe bain marie si o adaugam si pe ea.


Amestecam totul bine.
Crema arata cam asa. O dam la rece.

Portocalele le decojim si le taiem feliute subtiri.

Am captusit un castron de 2L cu folie alimentara si am pus pe toata suprafata castronului feliutele de portocala pe care le-am stropit cu fiola de rom.

Adaugam crema peste portocale
Si blatul, eu am crezut ca n-o sa-mi intre perfect si am inceput sa-l tai
Se stropeste si blatul cu suc proaspat de portocale.
Se da la rece cateva ore si pe urma se „sacrifica”
Si cam asa arata tortul lu mamaia
A fost foarte incantata
E foarte bun, nu prea dulce si fff fin.
O sa-l mai incerc si cu alte fructe
Cam atat am daruit noi, pe langa dragostea noastra si multa sanatate.
***********************************************************************
Si facut de Florii de ziua lu tata šŸ˜›

Photobucket

Related Posts

8 comentarii

ISABELA iulie 15, 2008 - 11:23 am

Criss tortul e foarte bun si sigur o sa-ti iasa.

Te pup

Răspuns
criss iulie 13, 2008 - 11:22 am

Aoleuuu…ce bunatati. Stii Isabela, asa am descoperit ieri acest site, cautand retete de tort.Cred ca am sa incerc aceasta reteta saptamana aceasta.Trebuie sa fac doua torturi…si o reteta vad ca am gasit-o. Te pupic si mersi ca ai dat atat de detaliat reteta; o poate nimeri chiar si un incepator.
Cris.

Răspuns
ISABELA iunie 3, 2008 - 9:04 pm

Clover cred ca ar iesi bine si cu capsuni, de ce nu šŸ˜›
Poate am sa-l incerc eu cu capsuni si-ti spun šŸ™‚

Răspuns
clover iunie 3, 2008 - 1:47 pm

Excelent cu porto, dar ma intrebam daca ar iesi bine cu capsunele. ce zici?

Răspuns
ISABELA martie 21, 2008 - 10:02 pm

Clover ma bucur ca ti a reusit si placut šŸ™‚

Răspuns
clover martie 21, 2008 - 7:05 pm

Delicios tortul…. l-am incercat azi. nu este nici greu de preparat. Mersi de reteta.
La cat mai multe!

Răspuns
Isabela ianuarie 11, 2008 - 8:04 pm

Laura ce ma bucur ca ai trecut si pe la mine šŸ™‚
Ma bucur ca-ti place blogul si tie multa bafta cu blogul
Pupicei

Răspuns
Laura S. ianuarie 11, 2008 - 7:07 pm

Hallo Isabela!
Super Blog!
O gramada de retete,care mai de care si toate imi fac cu ochiul.
Bravo tie si pe viitor mult spor!!!
Laura S.

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.