Sparanghel gratin

de Isabela Spataru
Sparanghel gratin
In sfarsit am gatit si eu sparanghel šŸ˜›
Eu am facut jumatate de compozitie, am cumparat doar un manunchi asa sa vad daca imi place.

Photobucket
Ingrediente:
2 manunchiuri de sparanghel cca 1 kg
Pentru sos:
30 g de faina+35 g de unt
300 ml de lapte+100 g de scamorza rasa
20 g de parmigiano ras
100 ml smantana
sare
Rupem partea dura a sparanghelului. Il spalam bine.Photobucket

Il punem la fiert intr-o oala cu apa, adaugam sare si putin ulei de masline. Acoperim si lasam sa fiarba 5-6 minute.

Photobucket

Dupa ce a fiert il trecem printr-un jet de apa rece. Il asezam in tava.
Eu n-am avut tava ovala asa ca am improvizat putin, am facut o tavita din folie de aluminiuPhotobucket

Preparam si sosul:
Intr-o craticioara topim untul, adaugam faina, amestecam adaugam si laptele in suvita si smantana. Punem sare dupa gust.
Lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca, cand e caldut adaugam branza razuita si amestecam.Photobucket

Turnam sosul peste sparanghel
Presaram si parmigianoPhotobucket

Dam la cuptorul preincalzit la 220Ā° C pentru 20 de minute.Photobucket

Si gata, mmm ce bine miroasePhotobucket

Mie si lu mama ne-a placut la nebunie šŸ˜›Photobucket
Si uitati ce am gasit pe net o oala super misto de fiert sparanghelul, este in jur de 53euro.

Photobucket

*************************************************************************

Facut si astazi ca ne-a placut tare mult šŸ˜›

Photobucket

Related Posts

6 comentarii

ISABELA iulie 15, 2009 - 8:00 pm

cu cascaval afumat sau simplu.

Răspuns
Ioana iulie 15, 2009 - 6:18 pm

buna isabela. am descoperit acum reteta asta si as vrea sa fac si eu, insa am o intrebare. cu ce as putea inlocui scamorza? astept un raspuns. mersi mult!

Răspuns
ISABELA aprilie 22, 2008 - 3:41 pm

Teo FELICITARI, ce ma bucur pentru tine šŸ™‚ In cate luni esti? Daca nu te superi .

Te pup

Răspuns
Teo aprilie 22, 2008 - 11:45 am

Da da, o da fiu mamica šŸ™‚

Eram sigura ca te-au furat si pe tine…vezi, astea-s riscurile marilor bucatarese :))

pupici mici

Răspuns
ISABELA aprilie 21, 2008 - 4:46 pm

Teo am inteles eu bine, vei fi mamica????

M-am uiatat si am vazut ca mi-a luat o poza de la un cozonac cu mac, dar ce sa le fac šŸ™‚

Răspuns
Teo aprilie 21, 2008 - 3:10 pm

Iza, f bine arata! Eu sunt mare fana sparanghel si gravida pe deasupra, deci mi-ai facut o mega pofta šŸ˜€

P.S. Iza, tu te-ai inscris cumva la oncursul „mama anului” de la Dr. otker pe http://www.mama-anului.ro?? Nu de alta, dar am vazut poze cu prajiturile tale acolo, scria chiar aliza pe poza si m-am gandit sa nu ti le fi furat cineva, asa cum am patit eu. M-am trezit cu poza de la prajitura cu iaurt inscris in concurs de o tanti furacioasa!! Sa te uiti si tu. Te pup :*

Răspuns

Lasa un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dvs. de către acest site web.