1,3K
Intr-o dupa-amiaza, eu foarte plictisita butonam telecomanda si cand dau peste o emisiune culinara. Ma uit, putine emisiuni de genu asta nu le vizionez. Asa si vad o doamna care prepara acesta reteta. Eu cand aud dovlecei deja poftesc :)), mereu sunt in cautare de retete noi cu aceste legume. Am retinut reteta, si peste cateva zile am testat-o. Super buna!!! Daca n-as fi stat atata la prajit dovlecei as fi spus ca e cea mai buna si rapida reteta :)). Ok, nu ma omor dupa prajeala, defapt nu prea mananc prajeala mai deloc, dar acestia sunt mai mult fripti in putin ulei.
Cantitatile sunt in functie de cate persoane sunt la masa.
Avem nevoie de:
– dovlecei, eu am folosit de data asta 3
– marar, foarte mult
– usturoi
– smantana, dar merge si iaurt mai gras (grecesc)
– ulei de masline, eu am folosit unul aromat cu ardei iute
– sare
Preparare: spalam bine dovleceii, la fel si mararul. Ii taiem rondele, nu foarte groase. Atentie nu ii presarati cu sare.
Incingem bine o cratita antiaderenta, turnam cateva picaturi de ulei de masline si rumenim feliile de dovleci pe ambele parti. Ii rasturnam intr-un castron. Asa procedam pana ii terminam pe toti.
Tocam mararul cat puetm noi de fin si usturoiul. Eu am pus o capatana de usturoi. Dar la o cantitate mai mare de salata puneti mai mult. Cateva linguri de smantana si sare dupa gust. Amestecati de cateva ori si gata.
E o garnitura perfecata pentru orice fel de carne la gratar. Eu am mancat-o alaturi de o pulpita de pui marinata.
3 comentarii
Am „rasfoit” blogul tau,esti talentata,ar fi cu adevarat o provocare pt tine sa participi la MasterChef Romania
ohh faina reteta.o sa incerc salata asta cand voi fi singura acasa ca sotul din dotare nu-i prieten cu dovleceii.pup si o duminica minunata!
Ce bine arata ,imi place salata mai ales ca si eu ador dovleceii.Te invit cu drag la provocarea lunii Iulie Dulce Romanie!pupici!